Унищожаване на въшки.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Хлебарки - унищожаване - телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Въшки  > Насекоми  > Вредители

Въшки. Унищожаване на въшки.

Снимки на въшки

Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки. Професионално обезпаразитяване - дезинсекция. Услуги - ДДД обработки.

IM Control e лицензирана да извършва професионално унищожаване на въшки, кокто и на други вредители.

Въшките са представител на безкрилите насекоми, които са над 3000 вида, три от които са класифицирани като болестотворни агенти. Въшката се среща по птиците и повечето бозайници.

Въшките прекарват целия си живот върху своя домакина, поради което са претърпели адаптационни промени с цел поддържане на по-тесен контакт с него.На това въшките дължат своя размер, яките си крака и ноктите си, които им позволяват да се държат прилепнали върху косата, кожата или перата на преносителя.

Въшките се хранят с кожата, мастния секрет и кръвта на жертвата си, но раздразнението по скалпа на нападнатия не се появява от ухапването им. Техните слюнчени и фекални антигени предизвикват дразнещия сърбеж по скалпа.

Яйцата на въшките се наричат гниди и се прикрепват към косъма от въшката чрез специалния секрет на слюнката им, който не позволява лесното им изтръгване от косата без специален препарат.

По човека паразитират три вида въшки - главова, дрешна /телесна/ и полова въшка. Главовата и половата въшки са кръвосмучещи насекоми. Устния апарат на въшката е остър хобот, който пробива човешката кожа, а във вътрешността му се образува вакуум за изсмукване на кръвта.

Главовата въшка обитава единствено скалпа на човека. Половата въшка може да се разпространи и по космите на цялото тяло (вежди, мигли, мустаци и др.) с изключение на главата, където почти не се среща.

Въшките не са като кърлежите: “бездомните” въшки не могат да седят в засада и да очакват минувач, върху който да скочат. Безстопанствената въшка започва да страда от обезводняване и глад веднага и бързо губи жизнеността си, както и възможността си за подновяване на хранене и възпроизвеждане.

Ако някой от семейството или персонала ви е нападнат от въшки , първото, което забелязвате е интензивното чесане по скалпа, което може да доведе по-късно до вторични инфекции. Опаразитяването с въшки предизвиква безпокойство и неудобство, често ако жертвата е дете, то се спира от училище и преживява тежко срама.

Нямате повод за неудобство! Въшките са незаслужено набедени, че ходят по мръсотията. Въшките са паразити на “социалния контакт” и се пренасят чрез близък контакт между хора, както и контакт с дрехи, единствената причина да се прехвърлят върху вашия скалп е малката дистанция с косата на друг човек, например в автобуса или в театъра. Другите въшки се пренасят също чрез чаршафи, облекло, хавлии и пр.

Хубаво е, че в търговската аптечна мрежа има доста надеждни препарати, които моментално се справят с въшките . При неколкократна употреба възрастните въшки изчезват, а яйцата им потъмняват и не се възпроизвеждат. Дори да останат известен брой яйца по косъма, те вече не са опасни.

Добре е все пак да се знае, че при нападнат от въшки член от семейството е препоръчително да бъде третирана цялата засегнатата площ на дома. Добре е тя да се обезпаразити с препарати срешу въшки за сигурното премахване на вредителите.

Как можем да ви бъдем полезни в борбата с въшките? Услуги по дезинсекция.

IM Control е лицензирана фирма за професионално унищожаване на вредители, със специфичните за това препарати и апаратура. Нашия дългогодишен опит и познания върху биологията, навиците, размножаването и миграцията на вредителите, гарантират ефикасността на борбата с тях.

Третирането ни срещу засегнатата от въшките площ се извършва с професионална техника и с целево произведени лекарства за обезпаразитяване. Препаратите унищожават окончателно живите форми на въшките и яйцата им и са с дълго остатъчно действие за превенция срещу въшки. След обработката можете да сте сигурни, че вредителите в помещенията ви няма да се появят повторно.

I.M. Control е оторизирана да извършва услуги по ДДД (дезинфекция, дезинсекция, дератизация) - обработки в:

 • дома, офиси, хотели, производствени цехове, заведения за обществено хранене, както и във всички места с обществено предназначение.
 • мащабни обработки срещу вредни насекоми и акари на тревни площи, паркове и места за отдих.

Използваме многостранен подход в борба срещу вредители с умения за компетентна преценка за локалния проблем.

Разполагаме с висококвалифициран персонал, с придобита правоспособност по изискванията на МЗ, РИОКОЗ /ХЕИ/ и НЦЗПБ (Национален Център по Заразни и Паразитни Болести). Многогодишния ни опит в професионалната борба с вредителите, е гаранция за точната ни диагностика, избора на правилния метод и препарат за вашия случай.

Ангажирайки се професионално с вашия случай, ние ви даваме съвети и насоки за ефективна борба и превенция с вредителите, а при желание за съвместна дейност, предлагаме абонаментен договор за профилактична превантивна дейност.

След третирането срещу вредители на обекта ви, издаваме ПРОТОКОЛ за ДДД - ОБРАБОТКА /ТРЕТИРАНЕ/, съгласно изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, съобразно Наредба №3 на Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и фактура за извършената услуга.


Вече знаете как можем да бъдем полезни. Ако сте решили да се отървете от нашествието на мухите, можете да го направите още днес. Оставете ги на нас.

Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна.


Знаете ли, че ...

 • Въшките като кръвосмучещи паразити са преносители на опасни болести и са отговорни за избухването на епидемии от коремен и петнист тиф, преносители са и на проказата, детския паралич, както и на чумата.
 • Изследвания на разликите между главовите и телесните въшки са в основата на твърдението, че хората са започнали да носят дрехи през 7000 г.пр.Хр.
 • Нова ДНК доказателства предполагат, че половите въшки са разпространени преди 3000 г. от нашите предци, чрез споделянето им на общи легла и обиталища. Тези въшки са тясно свързани повече с горилите, за разлика от други видове инсекти, които паразитират специфично върху хората.
 • Древногръцкият философ Платон, римският диктатор Сула и френският крал Филип II са умрели след изтощение от нападналите ги въшки. Историческите данни сочат, че под перуките на суетния и елегантен крал Людвиг XIV също са се разхождали въшки.
 • Някои хора от по-старото поколение са живели с мисълта, че “жив човек без гадинка не може”. Познайте за коя гадинка е ставало въпрос? Точно така.
 • Човекът е единственото живо същество на планетата, успяло да се уреди едновременно с трите вида паразитни въшки - главова, дрешна и полова.
 • Шараните също си имат въшки. Шарановата въшка остига до 5-8 мм, тя е съвсем прозрачно животно, поради което се забелязва много трудно, особено когато е прилепнала към тялото на рибките. Храни се от кръвта и тъканната течност на своя хазяин и има пробивно хоботче, което се намира между двете й очи. Това хоботче е свързано с една отровна жлеза, действието на която е твърде силно и действа обезпокоително на големите риби, а на малките може да причини и смърт. Размножаването става чрез яйца които се залепят по стъклата на аквариума, по камъните и водораслите. Излюпващите се ларви от яйцата си търсят хазяин и след няколко седмици стават полово зрели.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page и др.Въшки  > Насекоми  > Вредители

Въшки, начало ^

КАЛЕНДАРновини

ДДД - телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

ВЪШКИ ВЪШКА унищожаване на въшки борба третиране обезпаразитяване фирми гниди фирма
Латиница: va6ki vushka firma uni6tojavane praskane ubivane borba
Фонетика: Ако сте написали lctur или lctud може би търсите въшка или въшки

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор