Унищожаване на стършели.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Хлебарки - унищожаване - телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Стършели  > Жилещи насекоми  > Вредители

Стършели. Унищожаване на стършели. Пчели. Борба с пчелите.

Снимки на стършели

Стършели - изтребване на стършели, професионална борба и пръскане срещу стършели и пчели. Услуги и ДДД обработки.

IM Control e лицензирана да извършва професионално унищожаване на стършели, пчели, оси, различни жилещи насекоми, както и на други вредители.

Стършелът е насекомо от семейството на осите и е на практика най-голямото познато жилещо насекомо. По света същестуват много видове стършели, като Плешив Изправен стършел, източна цикада-стършел убиец, Австралийски стършел и пр., но в България е разпространен Европейския стършел, обитаващ целия ни континент.

Като всички видове жилещи насекоми, стършелите са снабдени с жилещ апарат, разположен в задния край на коремчето. Жилещият апарат прави пробивна рана по телесната повърхност на жертвата и в нея се впръсква секрет, предизвикващ токсично-алергични прояви.

Активността на стършелите е през пролетно-есенния сезон. За разлика от медоносните пчели, семействата на стършелите умират през зимата, само някои оплодени женски оживяват до пролетта. Тогава те изграждат своето ново гнездо и дават живот на новоизлюпените стършели. Всяко семейство може да наброи до 800-1000 работника. Те са уникални със способността да събират огромно количество хранителен запас през нощта.

Европейският стършел, наречен още Браун-стършел или стършел на Стария свят не е толкова агресивен, в сравнение със събратята си по вид, освен ако не нападнете гнездото му. Както при повечето жилещи насекоми, стършелите нападат, когато направите рязко движение към тях в опит да ги хванете или отпъдите.

Стършелите изглеждат изключително злокобни с големите си размери и страховитото си бръмчене, поради което са породили немалко митове за своята агресивност. Всъщност, стършелът е доста по-дружелюбен от агресивната си роднина - осата. Ако се приближите към него, ще го видите по-скоро да пълзи назад и да бяга, вместо да напада. Точно по тази причина обаче трудно ще отстраните стършел от затворено посещение, освен ако не успее да излети през отворена врата или прозорец.

Колкото не е агресивен стършелът далеч от гнездото си, толкова по-опасен става, когато трябва да го защищава. Ако посегнете на гнездо от стършели, работниците от него ще ви нападнат енергично и безкомпромисно.
Към стършелово гнедо трябва да се доближавате внимателно и непровокативно - с бавни движения, като се стремите да не дишате по посока на питата.

Стършелът не консумира човешките храни и отпадъци, за разлика от осите.Той обича да хапва насекоми и различни вредители, поради което може да се каже дори, че е полезен вид. Въпреки това, стършелите могат да унищожат напълно цели плодове, като напр. ябълки, още докато висят на дърветата.

Все пак не подценявайте ужилването - отровата от стършела съдържа специфични токсини; ако многократно бъдете ужилени от стършел, тези вещества се натрупват и могат да бъдат фатални за организма, предизвиквайки анафилактичен шок, който се прекъсва само с директно инжектиране на адреналин в сърцето.

Подобно на осите, стършелите не умират при ужилване и могат да жилят многократно. По това се различават от пчелата, която е пригодена за защита на гнездото от бозайници и оставя жилото си в тялото на нападателя, минути след което умира.

Ако около или във ваше помещение сте открили гнездо на стършели, не се опитвайте да го прeмахнете без помощ от специалисти. Подобно на осите, стършелите могат да мобилизират цялото гнездо в защита от нападение, което е изключително опасно за човека. Правят го чрез феромонна аларма и при този бедствен сигнал се задейства цялото семейство.

Не убивайте и стършел близо до гнездото, защото изпуска същия феромон. Ако все пак се случи, почистете внимателно всичко, което е било в контакт с трупа на насекомото - дрехите, кожата си, махнете и самото тяло на стършела от района на гнездото. Внимавайте и с парфюмите и тоалетните млека, те могат да се идентифицират като фалшив феромон и да предизвикат атака.

За борба със стършелите и с техните гнезда е силно препоръчително да се използват услугите на лицензирани фирми за контрол на вредителите.

Как можем да ви бъдем полезни в борбата със стършелите? Услуги по дезинсекция.

IM Control е лицензирана фирма за професионално унищожаване на вредители и стършели, със специфичните за това препарати и апаратура. Нашия дългогодишен опит и познания върху биологията, навиците, размножаването и миграцията на вредителите, гарантират ефикасността на борбата с тях.

Начините за борба със стършелите, пчелите и другите жилещи насекоми са целево произведени силни отрови за унищожаване на стършели.Те убиват моментално стършелите - унищожават окончателно техните живи форми и яйцата им и са с дълго остатъчно действие за превенция срещу стършели.

Пръскането се извършва по същата методика, както при осите.Преди време беше необходимо да е двукратно, като първото беше рано сутрин, преди да напуснат гнездото и се повтаряше вечер за да унищожи тези стършели, които са излетели от мястото преди пръскането. Със съвременните препарати, еднократно пръскане е достатъчно за пълно унищожаване на цялото семейство стършели.

Препаратите, с които пръскаме срещу стършели са специализирани за професионална употреба, с одобрение от Министерството на Здравеопазването. Препаратите са напълно безвредни за хората, животните и околната среда. Съобразени са с изискванията на Европейския Съюз /EC/, МЗ, ДВСК и РИОКОЗ /ХЕИ/.

I.M. Control е оторизирана да извършва услуги по ДДД (дезинфекция, дезинсекция, дератизация) - обработки в:

 • дома, офиси, хотели, производствени цехове, заведения за обществено хранене, както и във всички места с обществено предназначение.
 • мащабни обработки срещу вредни насекоми и акари на тревни площи, паркове и места за отдих.

Използваме многостранен подход в борба срещу вредители с умения за компетентна преценка за локалния проблем.

Разполагаме с висококвалифициран персонал, с придобита правоспособност по изискванията на МЗ, РИОКОЗ /ХЕИ/ и НЦЗПБ (Национален Център по Заразни и Паразитни Болести). Многогодишния ни опит в професионалната борба с вредителите, е гаранция за точната ни диагностика, избора на правилния метод и препарат за вашия случай.

Ангажирайки се професионално с вашия случай, ние ви даваме съвети и насоки за ефективна борба и превенция с вредителите, а при желание за съвместна дейност, предлагаме абонаментен договор за профилактична превантивна дейност.

След третирането срещу вредители на обекта ви, издаваме ПРОТОКОЛ за ДДД - ОБРАБОТКА /ТРЕТИРАНЕ/, съгласно изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, съобразно Наредба №3 на Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и фактура за извършената услуга.


Вече знаете как можем да бъдем полезни. Ако сте решили да се отървете от нашествието на стършелите, можете да го направите още днес. Оставете ги на нас.

Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна.


Знаете ли, че ...

 • Стършелите сe разпознават по характерното си телесно оцветяване в червеникаво-жълтеникав цвят. Коремът им е кафяв и е на жълти раета. Имат характерно разширяване на червеникаво оцветената си глава зад очите. Европейският стършел макар да е значително по-дребен от някои азиатски стършели е по-голям от осата. Типично за него е окосмяването на гръдния кош и корема, което е обаче значително по-разредено от това на пчелите.
 • Европейският стършел се привлича от светлинни източници през нощта, както пеперудите и молците и може да кръжи часове около някоя крушка на терасата ви.
 • Стършелът Азиатски гигант, известен още като японски стършел, убиец на якове е най-големият в света стършел. Разпространен е в умерените и тропически области на Източна Азия. Дължината на тялото му е около 5 сантиметра, а размахът на крилата около 8 см., като кралицата е още по-голяма. Поради размерите си, този стършел е известен в Япония с името Гигантската пчела-врабче.
  Отровата на този стършел съдържа силен невротоксин - мандаротоксин, който може да предизвика смърт. Между 20-40 души в Япония годишно умират вследствие на ужилване от този стършел.
 • Неоправданият страх от европейските стършели често довежда до масово разрушаване на гнездата им, което пък води до спад на вида,който често е локално застрашен от пълно унищожаване.
  Европейските стършели са под правна защита в някои страни, особено в Германия, където унищожаването на гнездо на стършели се счита за незаконно от 1 януари 1987 г. и се наказва с глоба до 50 000 евро.
 • Ужилването от стършела е изключително болезнено, поради по-големия състав на ацетилхолин в него, но като токсичност зависи от вида на стършела. Отровата на Европейския стършел не е толкова фатална, колкото на роднините му от същия вид, тя е малко по-слаба дори от тази на пчелата.
  Въпреки това ухапването от стършел дава алергична реакция при хора, алергични към оси, поради близостта в химичния състав на отровата.
 • Ако сте алергични към ухапване от оси и стършели, не мислете, че алергията ви ще се прояви и към пчелната отрова - съставките им са коренно различни.
 • Гнездата на стършелите извън сгради не са проблем, защото се проветряват, но когато са под покривите или на самите сгради, от гнездото се разнася неприятна миризма, дължаща се на черната фекална течност, покриваща дома на насекомите. Гнездата на стършела са многоетажни и се намират в хралупите на дърветата, в пукнатините на скалите, по тавани на изоставени сгради и дори в необитавани помещения.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page и др.Стършели  > Жилещи насекоми  > Вредители

Стършели, начало ^

КАЛЕНДАРновини

ДДД - телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

СТЪРШЕЛИ СТЪРШЕЛ унищожаване на стършели борба третиране пръскане фирми убиване фирма
Латиница: styr6eli sturshel firma uni6tojavane praskane ubivane borba starshel
Фонетика: Ако сте написали ijc,te. или ijc,te.r може би търсите стършел или стършели

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор