Плъхове/pluhove. Унищожаване на плъхове.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Хлебарки - унищожаване - телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Плъхове. Унищожаване на плъхове  > Гризачи  > Вредители

Плъхове. Унищожаване на плъхове.

Снимки на плъхове - бял, сив и черен плъх.

Плъхове - унищожаване на плъхове. Начини за унищожаване на плъхове. Професионална борба с плъховете (дератизация). Услуги - ДДД обработки срещу плъхове и колониите им.

IM Control e лицензирана да извършва професионално унищожаване на плъхове, мишки, различни гризачи, както и на други вредители. Унищожаването на плъхове е трудно, поради тяхната адаптивност и интелигентност. Най-успешни методи за борба с плъховете са новите професионални препарати и методи на дератизация.

Плъховете са от рода на мишевидните гризачи, който съдържа над 100 вида, разпространени по цялата земя. В България се срещат основно два вида - сив и черен плъх. Съществуват и два вида бели плъхове, които обаче са албиносна форма на черния и на сивия.Те се отглеждат като домашни любимци или за лабораторни плъхове.

Сивият плъх, наречен още норвежки, корабен или пристанищен плъх произлиза от Азия (Северен Китай) и дължи името си на хипотезата, че е пренесен в Европа през 18 век от норвежки кораби. Разпространен е почти навсякъде по света и е едър плъх с къса опашка, тъпа муцуна и малки уши и очи.

Сивите плъхове харесват предимно зърнените храни, но не се отказват и от други хранителни продукти. Тези плъхове живеят близо до човека и неговите складове, осигуряващи им храна. Ще ги видите във влажни, ниски помещения, шахти, мазета и канализации. Сивият плъх плува чудесно в каналите и често прониква през тях в жилищата, но катеренето не е от силните му страни.

Черният плъх се нарича още домашен, азиатски черен или покривен плъх. Черният плъх е бил пренесен в Европа от кръстоносците при връщането им от Азия. Черните плъхове са по-дребни от сивите, на цвят са черни, сиви или тъмнокафяви, имат големи уши, заострена муцунка и дълга опашка.

Черният плъх обича топлината. Той не е добър в плуването, но е чудесен катерач и спринтьор. Черният плъх избира легловището си по сухи места, на тавана, под покривите, в хамбари и складове. Тези плъхове обитават и сухите подземия на градовете, в които са били прогонени навремето от по-едрите си “братовчеди” - сивите плъхове. Черните плъхове се хранят с всичко и гризят навред.

И двата вида плъхове са гризачи и живеят близо до човешкото жилище от незапомнени времена, хранят се с растителна и животинска храна и се определят като едни от най-упоритите вредители. Плъховете увреждат посевите по полето, фуражите и хранителните продукти в складовите помещения.

Плъхът пренася редица опасни заразни и паразитни болести по човека и домашните животни. В миналото, със заразената си от бълхите кръв, плъховете, а по-точно - черните плъхове - са били основен преносител на чумната зараза и на тифа.

Нападнат ли сте от плъхове, ще го установите бързо. Плъховете гризят всичко, до което успеят да се доберат и могат да унищожат за кратко време цял склад храна, дрехи, чанти или други продукти. На нападнатото от плъхове място витае ужасна миризма, особено ако ви атакува сивият плъх, който движи основно из канализацията. Отровите и капаните имат временен ефект, защото плъховете, както и мишките могат да предават помежду си информацията за опасността.

Борбата с плъховете е сложна, в зависимост от колонията, която са изградили. Премахването на плъхове се извършва с професионална дератизация - съвременна методика за унищожаване на плъхове.

Как можем да ви бъдем полезни в борбата с плъховете? Унищожаване на плъхове. Услуги по дератизация.

IM Control е лицензирана фирма за професионално унищожаване на плъхове, гризачи и други вредители, със специфичните за това препарати и апаратура. Нашия дългогодишен опит и познания върху биологията, навиците, размножаването и миграцията на вредителите, гарантират ефикасността на борбата с тях.

Начините за унищожаване и борба със сивите, черни плъхове и другите гризачи са целево произведени силни отрови за унищожаване на плъхове. Те не позволяват предаването на информация между гризачите, поради спецификата си. Поставят се в кутии с индекс по специфичните пътища на плъховете, като шахти, канализации и площи с голям обхват за пълното отстраняване на колонията гризачи.

Може би се представяте, че след като умре, плъхът ще разнесе миризма в помещението Ви. Това няма да се случи. Защо?

Плъхът няма да остане в пределите на вашата площ след поглъщане на отровата. Химичната структура на препарата е насочена към кръвоснабдяването и достъпа на кислород в организма му. Вредителят се насочва инстинктивно далеч от мястото с отровата за да се снабди с кислород и така се отдалечава на голямо разстояние, преди да настъпи пълния й ефект.

Препаратите, които използваме срещу плъховете за тяхното унищожаване, са специализирани за професионална употреба, с одобрение от Министерството на Здравеопазването. Препаратите са напълно безвредни за хората, животните и околната среда. Съобразени са с изискванията на Европейския Съюз /EC/, МЗ, ДВСК и РИОКОЗ /ХЕИ/.

IM Control е оторизирана да извършва услуги по ДДД (дезинфекция, дезинсекция, дератизация) - обработки и защита в:

 • дома, офиси, хотели, производствени цехове, заведения за обществено хранене, както и във всички места с обществено предназначение.
 • мащабни обработки срещу вредни насекоми и акари на тревни площи, паркове и места за отдих.

Използваме многостранен подход в борба срещу плъховете, с умения за компетентна преценка за локалния проблем.

Разполагаме с висококвалифициран персонал, с придобита правоспособност по изискванията на МЗ, РИОКОЗ /ХЕИ/ и НЦЗПБ (Национален Център по Заразни и Паразитни Болести). Многогодишния ни опит в професионалната борба с вредителите, е гаранция за точната ни диагностика, избора на правилния метод и препарат за вашия случай.

Ангажирайки се професионално с вашия случай, ние ви даваме съвети и насоки за ефективна борба и превенция с вредителите, а при желание за съвместна дейност, предлагаме абонаментен договор за профилактична превантивна дейност.

След третирането срещу вредители на обекта ви, издаваме ПРОТОКОЛ за ДДД - ОБРАБОТКА /ТРЕТИРАНЕ/, съгласно изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, съобразно Наредба №3 на Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и фактура за извършената услуга.


Вече знаете как можем да бъдем полезни. Ако сте решили да се отървете от нашествието на плъховете, можете да го направите още днес. Оставете ги на нас.

Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна.


Знаете ли, че ...

 • Белият плъх се превръща във все по-популярен домашен любимец. Защо не? Отгледан в домашни условия, той не е носител на зарази, а може да бъде доста по-забавен от хамстера. Само внимавайте, когато срещате с плъха другите си домашни животни, не се знае кой от тях би могъл пострада.
 • Черният плъх е преносител на вирусна хеморагична треска с бъбречен синдром, Ку-треска, бяс и трихинилоза. Сивият му приятел носи зарази като бубонна чума, петнист тиф, токсоплазмоза, бяс, лептоспироза и отново трихинилоза.
 • През 14 век в Азия избухва чумна пандемия, разпространена после в Европа и Средния Изток. След края й само една трета от населението в засегнатите места е останало живо. Тази трагедия разкрива, че гризачите, по-специално - на плъховете са носители на чумата и пренасят заразените с нейни бактерии бълхи.
 • Зъбите на плъховете поникват още на осмия-десети ден от раждането и нарастват непрекъснато. Отглеждате ли плъхове или други гризачи. за домашни любимци, не забравяйте да слагате до храната им клечки за гризане. Така ще предотвратите прекомерното израстване на зъбите им, което би препятствало нормалното затваряне на устата.
 • Днес общият брой на плъховете е колкото броят на хората на Земята.
 • Според учените, опитомяването на плъховете води началото си около 1800 година. Причината е раждане и разпространяване на нетипично дотогава забавление - кучешкия лов на плъхове. Този спорт възниква в Англия и Франция и предизвиква масово ловене и отглеждане на дивите плъхове.
  Спортът се изразявал в следната сцена - стотици плъховете се пускали в затворен манеж, след което при тях нахлували дресирани за техния лов териери. Състезанието печелел териерът, който убие най-голямо количество плъхове в най-къс срок. Предпочитани за разплод екземпляри били белите албиносни плъхове, защото се различавали по-добре на манежа. Този спорт бил спрян със забрана през 1870 г., след което белите плъхове имали късмет да станат предпочитани експериментални животни за научни опити в медицината.
 • Употребата на бели плъхове за лабораторни опити започва през 1856 г. Причината е експеримент, наблюдаващ последиците от оперативното отстраняване на надбъбреците към болница в Париж. След този опит, плъховете - албиноси стават тестови животни в болницата за установяване ефикасността на други медикаменти. Днес все още белите плъхове са от най-често употребяваните опитни животни в медицински изследвания, наред с мишките.
 • Черните плъхове навлизат в Стария Континент, пренесени от кръстоносците при завръщането им от Азия. Счита се, че тяхната родина е Манджурия или пустинята Гоби. През трагичния период 1345 — 1350 година, черните плъхове са допринесли за смъртта на 43 милиона жертви само за пет години, чрез разпространение на чумния бацил. Тези плъхове са причинили допълнителни милионни жертви, чрез разпространението на опасния тиф.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page и др.Плъхове. Унищожаване на плъхове  > Гризачи  > Вредители

Плъхове, начало ^

КАЛЕНДАРПлъхове - новини

ДДД - Телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

ПЛЪХОВЕ ПЛЪХ унищожаване на плъхове борба третиране против плъхове фирми дератизация фирма убиване
Латиница: pluh plyhove firma uni6tojavane praskane ubivane borba plah
Фонетика: Ако сте написали m.cn или m.cnfle може би търсите плъх или плъхове

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор