Унищожаване на оси. Пръскане срещу оси и осарници.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Хлебарки - унищожаване - телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Унищожаване на оси.  > Жилещи насекоми  > Вредители

Оси. Унищожаване на оси.

Снимки на оси

Унищожаване на оси. Оси - изтребване на оси, пръскане, професионална борба с осите (услуги по дезинсекция). ДДД обработки срещу оси.

IM Control e лицензирана да извършва професионално унищожаване на оси, стършели, пчели, различни жилещи насекоми, както и на други вредители. Бързото нарастване на колонията от оси прави борбата с тях трудна, ако не се вземат навременни мерки. Поради това унищожаването на осите се извършва най-ефективно и бързо със съвременните професионални методи за дезинсекция.

Осите са сухоземни насекоми, които живеят на семейства в гнезда, състоящи се от няколко пити. Родът на осите е огромен, разновидностите са над 5000. Осите свиват гнездата си на топличко, по дървета, под земята, в скални дупки и под покривите на къщи или тераси.

Осата живее в семейства, които могат да стигнат до над 2500 насекоми, затова е важно семейството да се открие навреме и да се третира възможно най-бързо.

Един от фактите, свързани с жилещите насекоми и с осите, като жилещи е, че силата и отровата на ужилването зависят от размера на семейството, която може да изгради и защищава осата. Логичният извод е, че осата е програмирана да жили много болезнено, а отровата й, както знаем може за причини неприятни алергии дори и на здрави хора.

Осите консумират нектар и сладки сокове, когато са възрастни индивиди, но ларвите на осите се изхранват с насекоми, което прави осата хищник. Сигурно лично сте наблюдавали настървени оси, кръжащи около оставено на масата парче месо. Осите се привличат от силните миризми - на парфюм, пот или кръв.

Осите са агресивни и опасни насекоми и могат да създадат доста неприятности, ако загнездят около дома ви, под покрива или на терасата. Осата е активна от пролетта до есента, тогава обикновено нахлува около домовете, особено в тези, които са близо до планината.

Може би имате неприятности с оси? Открили сте осарник до дома си, цеха или офиса - по-лошо - вътре в тях? Или просто оси летят на рояци в градината или двора ви? Опитали сте да ги прогоните по всевъзможни начини и сте установили, че те продължават да се множат въпреки препаратите, които използвате? Защо?

Унищожаването на осите е трудно, особено когато семейството е по-голямо. Препаратите от аптеката могат да ви спасят от една-две оси в дома ви, но за голямо семейство оси е необходимо да се сложи много голямо количество професионална и целево насочени отрова, каквато обикновено не продават в аптеката.

Каквото и да сте пробвали досега, не опитвайте да палите осарника! Ефектът ще е съмнителен, а можете да се озовете с опожарена къща, около която кръжи разгневено семейство оси .

Ако сте решили да се обърнете към професионалист, който да унищожи осите около вашите помещения - заслужавате поздравления, защото вече сте тръгнали по правилния път в борбата си с осите и с тяхното семейство.

Как можем да ви бъдем полезни в борбата с осите? Унищожаване на оси и колонии от оси.

IM Control е лицензирана фирма за професионално унищожаване на оси , жилещи насекоми и други и вредители, със специфичните за това препарати и апаратура. Нашия дългогодишен опит и познания върху биологията, навиците, размножаването и миграцията на осите и другите вредителите, гарантират ефикасността на борбата с тях.

Начините за борба с осите и техните семейства, са целево произведени силни отрови за унищожаване на оси. Важна е първоначалната диагностика на мястото. След като открият огнищата, нашите специалисти ги третират заедно с питата с необходимо количество целева отрова, която унищожава осите в момента, в който краката им докоснат гнездото.

Борбата с осите преди имаше най-голям ефект, когато насекомите бяха още в кошера си, рано сутрин, преди да излетят навън и да започнат активния си период. Третирахме повторно и вечерта за да унищожим прибралите се на мръкване по-ранобудни оси, излетели преди обработката.

Сега еднократно третиране с нашите препарати унищожава осите и техния осарник окончателно - не се налага бъдещо пръскане или профилактика за конкретното семейство.

I.M. Control е оторизирана да извършва услуги по ДДД (дезинфекция, дезинсекция, дератизация) - обработки в:

 • дома, офиси, хотели, производствени цехове, заведения за обществено хранене, както и във всички места с обществено предназначение.
 • мащабни обработки срещу вредни насекоми и акари на тревни площи, паркове и места за отдих.

Използваме многостранен подход в борба срещу вредители с умения за компетентна преценка за локалния проблем.

Разполагаме с висококвалифициран персонал, с придобита правоспособност по изискванията на МЗ, РИОКОЗ /ХЕИ/ и НЦЗПБ (Национален Център по Заразни и Паразитни Болести). Многогодишния ни опит в професионалната борба с вредителите, е гаранция за точната ни диагностика, избора на правилния метод и препарат за вашия случай.

Ангажирайки се професионално с вашия случай, ние ви даваме съвети и насоки за ефективна борба и превенция с вредителите, а при желание за съвместна дейност, предлагаме абонаментен договор за профилактична превантивна дейност.

Препаратите, с които пръскаме срещу оси унищожават живите форми на осите моментално, но се пренасят и на яйцата им, като така предотвратяват излюпването на нови вредители. Те са специализирани за професионална употреба, с одобрение от Министерството на Здравеопазването. Препаратите са напълно безвредни за хората, животните и околната среда. Съобразени са с изискванията на Европейския Съюз /EC/, МЗ, ДВСК и РИОКОЗ /ХЕИ/.

След третирането срещу вредители на обекта ви, издаваме ПРОТОКОЛ за ДДД - ОБРАБОТКА /ТРЕТИРАНЕ/, съгласно изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, съобразно Наредба №3 на Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и фактура за извършената услуга.


Вече знаете как можем да бъдем полезни. Ако сте решили да се отървете от нашествието на осите, можете да го направите още днес. Оставете ги на нас.

Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна.

Здравословни проблеми, причинени от осите - алергични реакция, често остри, алергичен шок, задушаване.


Знаете ли, че ...

 • Обикновената oca е един от честите вредители на медоносната пчела. Понякога може да представлява истинско бедствие за пчелините. Женските оси достигат до 16-18 мм, работничките - 10-15 мм, а мъжките - 14-15 мм. Тялото е оцветено жълто, а горната част на първия коремен сегмент - черна. Назъбена черна ивица има и хитиновият щит. Осите си устройват гнездото в дупки в земята или в корените на стари дървета. Едно семейство може да съдържа до 2500 оси работнички.
 • Германската оса се познава се по трите черни точки на хитиновия си щит. Освен че краде мед, тази оса напада и пчелите, които са извън кошера. Прави по-голямо гнездо от обикновената оса, в което може да има до 2500 оси работнички.
 • Възрастните оси консумират нектар и други сладки сокове. Ларвите обаче се изхранват с месо от насекоми, предварително сдъвкано от осата работничка. Целостта на семейството се обуславя единствено от грижата за потомството. Осите живеят “ден за ден” и не складират храна в гнездото като пчелите.
 • Осите са жизненоважен хищник за природния биоконтрол. Почти всички насекоми вредители имат за свой хищник оса, която го консумира или паразитира върху него. Паразитните оси се използват все по-често в контрола на селскостопанските вредители, тъй като не вредят по никакъв начин на самата растителна култура.
 • Почти всички видове оси са сухоземни. Все пак има някои видове, които са водни и се хранят предимно с водни вредители.
 • Първоначалното гнездо на осите е с големина на орех. По-късно то се доразвива и изгражда на етажи, като всеки нов етаж отговаря на ново поколение оси, родени от кралицата-майка. Ето защо лесно можете да познаете големината на семейството оси по размера на тяхното гнездо.
 • Осите са кастови насекоми. Кастите на осите се състоят от оси-работнички, мъжки оси, които умират бързо след оплождането и кралица-майка. Женските оси са плодовити и се конкурират помежду си, като често ядат яйцата на своите съпернички. В състезанието побеждава осата, снесла най-големи яйца и успяла да ги опази. Тя се избира за кралица от другите оси. Така еволюцията създава естествен подбор на най-едрите и силни насекоми.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page и др.Унищожаване на оси.  > Жилещи насекоми  > Вредители

Оси - унищожаване, начало ^

КАЛЕНДАРНовини

Телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

ОСИ ОСА унищожаване на оси борба третиране против оси фирми пръскане фирма
Латиница: osi osa firma uni6tojavane praskane ubivane borba
Фонетика: Ако сте написали fir или fid, може би търсите оси или оса

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор