Унищожаване на молци.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Хлебарки - унищожаване - телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Молци  > Насекоми  > Вредители

Молци. Унищожаване на молци.

Снимки на молци

Молци - изтребване на молците, професионална борба и третиране на молците и гнездата им. ДДД обработки - дезинсекция.

IM Control e лицензирана да извършва професионално унищожаване на молци, акари, както и на други вредители.

Молците са вид пеперуди, имат яйца, пашкули и стават гъсеници. От медицинска гледна точка те са безобидни, но вредят на хранителните продукти и облеклото. Развитието на молците е като на другите пеперуди - ларва - какавида - следва метаморфоза в пеперуда - молец.

Молецът е един от най-сериозните вредители по селскостопанските култури, истинско бедствие за агрикултурата по света. Ако решите да изредите видовете молци, просто трябва да изброите всички растенията, за които се сещате и ще получите проблизителната им бройка.

Част от семейството на молците се считат за вредители, защото ларвите им ядат материя - дрехи, одеяла, килими и всякакви платове, направени от естествени влакна, като вълна или коприна.Такива са платненият дрешен молец /конопен/, пашкулоносният дрешен молец и гобленовия/килимен молец, като всеки от тях има разновидности в окраската си.

Друг вид молци, които обитават дома, може да замърсят недобре съхранявана храна (напр. брашно, сухи плодове и др.), като снасят в нея ларвите си.

Като повечето гъсеници, молците могат да извличат храна не само от дрехите. Въпреки това ларвите на дрешните молци се привличат най-вече от неизпраните влажни материи, напоени с човешка пот или с други течности, образувани от тялото, защото не пият вода, а си я доставят в организма от храната.

Молците като “възрастни” живеят сред дрехите, но въпреки това не се хранят и противно на разпространеното заблуждение, не причиняват повреди по тъканите. Отговорни за това са всъщност ларвите. Повечето видове молци дори не притежават уста.

След снасянето на яйцата и грижата за ларвите, молците умират. Ларвите, както и самите молци предпочитат условия на влага, тъмнина или поне мъждива светлина. Ако бъде подложена на осветление, ларвата на молеца се опитва да пропълзи надолу. Любими за молците места са домашните килими, които са лесно проходими. Могат да пропълзят също по ъглите на стаята докато намерят тъмни и богати на храна условия.

Молците са склонни да се крият, когато са обезпокоени и затова тяхното нашествие се открива едва с повредените тъкани, кожи или пера. При по-детайлен преглед на вещите се виждат и сребристи паяжини, които са пашкулите на ларвите.

Молците се отпъждат от някои етерични масла, но ефектът е временен. По-надежден резултат срещу молците има нафталинът, но е установено, че той оказва вредно влияние и върху човешкото здраве, а резултатът му срещу молците е недостатъчно ефикасен.

Ако къщата ви е нападната от молци, вие най добре знаете що за напаст са те. Борбата с молците може да изкара от нерви дори най-търпеливия човек. Етеричните масла и нафталинът действат донякъде, специалните лампи събират всички молци в квартала, но не решават проблема в къщата ви, а лепенките с феромони на женски молци могат да ви докарат до ръкопашен бой с кавалерите, долетели отвсякъде да ухажват дамата молец.
Препаратите против молци в търговската мрежа са много, но ползата от тях също е меко казано моментна.

Защо е така? Причината е проста, както много други вредители, молците са доста издържливи на химически въздействия. Молецът е доста жилаво насекомо и обикновено е по-устойчив на пестициди, отколкото са комарите и мухите. За да се постигне дългосрочен и окончателен ефект, необходимо е да се действа с професионални препарати в достатъчно количество.

Как можем да ви бъдем полезни в борбата с молците? Услуги по дезинсекция.

IM Control е лицензирана фирма за професионално унищожаване на вредители и молци , със специфичните за това препарати и апаратура. Нашия дългогодишен опит и познания върху биологията, навиците, размножаването и миграцията на вредителите, гарантират ефикасността на борбата с тях.

Начините за борба с молците са целево произведени силни отрови за унищожаване на молци. За разлика от спрейовете, тези препарати третират глобално нападнатите от молци площи и отстраняват вредителите окончателно.

Препаратите унищожават живите форми на молците моментално, но се пренасят и на яйцата им, като така предотвратяват излюпването на нови вредители. Те са специализирани за професионална употреба, с одобрение от Министерството на Здравеопазването. Препаратите са напълно безвредни за хората, животните и околната среда. Съобразени са с изискванията на Европейския Съюз /EC/, МЗ, ДВСК и РИОКОЗ /ХЕИ/.

I.M. Control е оторизирана да извършва услуги по ДДД (дезинфекция, дезинсекция, дератизация) - обработки в:

 • дома, офиси, хотели, производствени цехове, заведения за обществено хранене, както и във всички места с обществено предназначение.
 • мащабни обработки срещу вредни насекоми и акари на тревни площи, паркове и места за отдих.

Използваме многостранен подход в борба срещу вредители с умения за компетентна преценка за локалния проблем.

Разполагаме с висококвалифициран персонал, с придобита правоспособност по изискванията на МЗ, РИОКОЗ /ХЕИ/ и НЦЗПБ (Национален Център по Заразни и Паразитни Болести). Многогодишния ни опит в професионалната борба с вредителите, е гаранция за точната ни диагностика, избора на правилния метод и препарат за вашия случай.

Ангажирайки се професионално с вашия случай, ние ви даваме съвети и насоки за ефективна борба и превенция с вредителите, а при желание за съвместна дейност, предлагаме абонаментен договор за профилактична превантивна дейност.

След третирането срещу вредители на обекта ви, издаваме ПРОТОКОЛ за ДДД - ОБРАБОТКА /ТРЕТИРАНЕ/, съгласно изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, съобразно Наредба №3 на Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и фактура за извършената услуга.


Вече знаете как можем да бъдем полезни. Ако сте решили да се отървете от нашествието на молците, можете да го направите още днес. Оставете ги на нас.

Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна.


Знаете ли, че ...

 • Атлаският молец е най-големия сред молците и обитава тропическите и субтропически гори. Името си дължи на небезизвестния титан от гръцката митология. Общата повърхност на крилата му е около 400 квадратни сантиметра. В Индия се отглежда заради копринените му пашкули, които пък в Тайван се използват за портомонета.
 • С най-голям размах на крилете е молецът Бялата Вещица, обитаваща Мексико, Централна и Южна Америка. Този молец притежава размах на крилете 31 см.
 • Черепоглавия молец се използва често по филми на ужасите. Освен страховития си изглед, този молец цвърчи с ужасяващи звуци, когато е ядосан. Звукът се произвежда чрез изпускане на въздуха от фаринкса, което често е придружено с трепкащи движения на крилата и цветните петна по корема на молеца, като реакция за възпиране на хищници. Друга особеност на този молец е, че притежава свръхестествената способност да се разхожда необозпокояван из пчелните кошери, имитирайки феромона на пчелите.
 • Копринените молци са с търговска стойност и се отглеждат в колонии като пеперуди заради изключително ценната си и здрава нишка.
 • В Централна Америка расте юката, известно растение, чието съществувание би било невъзможно без молеца. Цветовете й привличат един вид малък молец, снабден с особено извито хоботче, който живее в нея и е отговорен за опрашването й. Насекомото събира прашеца й в топче и в такъв вид го пренася на друго растение. Двете създания живеят във взаимна зависимост - без молеца юката не би дала семена, а молецът пък не би могъл да съществува извън нея.
 • Молците, както и пеперудите, се привличат от светлината на пламъка и от жълтите крушки. Една от многобройните теории за това гласи, че тези светлини излъчват в инфрачервените спектри емисионни линии, съвпадащи с вибрационните честоти на феромоните на женския молец. Това е причината мъжките екземпляри да се привличат силно от подобна светлина. Решението е просто - ако не искате пеперуди или молци да кръжат около лампата ви, сменете жълтата крушка с червена.
 • Съществува фобия, специално кръстена на страха от молци - Мотефобия.
 • Това известно насекомо молецът, което поврежда вълнени платове, е споменато на много места в Св. Писание - Йов 4:19, 13:28, 27:18; Ис. 50:9; Ос. 5:12; Мт. 6:19,20.
 • Най-красивият молец се счита молецът Мадагаскарски залез, който често бива бъркан с пеперуда.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
http://elrid.cult.bg/f/Pages/Evolution-Coevolution-part2.php и др.Молци  > Насекоми  > Вредители

Молци, начало ^

КАЛЕНДАРМолци - новини

Молци - телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

МОЛЦИ МОЛЕЦ унищожаване на молци борба третиране против молци фирми отстраняване пръскане фирма
Латиница: molci molec firma uni6tojavane praskane ubivane borba moltzi
Фонетика: Ако сте написали ;f.[r или ;f.e[ може би търсите молци или молец

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор