Информация за вредители и насекоми - любопитно 2.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Хлебарки - унищожаване - телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Вредители - полезна информация. Любопитно - част 2.

Полезна информация. Любопитно, част 2   >   Вредители

Полезна информация за вредителите. Любопитно за мравки и комари, кърлежи, молци и други вредители.


Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна. Извършваме безплатна консултация, мониторинг и диагностика.


Страници с любопитни факти за вредителите:   1  »  2  »  3

Знаете ли, че ...

 • Между един и три милиона души всяка година, главно в Африка умират от малария, причинена от комари. От тях 90% са деца под 5 години.
 • Комарът се счита за най-опасното създание в света, нареждайки се преди азиатската кобра, австралийската медуза, акулата и африканския крокодил. Статистиката е на базата на убити от животните хора.
 • Един от най-опасните комари, наред с маларийния от рода Анофелес, е тигровият комар. Той е един от разпространителите на жълтата треска, за която все още не е известно ефективно лечение. Разпространители на това фатално заболяване са още четири вида комари в Африка, Франция и в Южна Америка.
 • Най-съблазнителната кръв за комара е тази на хората със светла кожа и с руса коса. Те са истински магнит за комарите и страдат от ухапвания много по-често от брюнетите.
 • Американски учени са открили, че комарите си изпълняват любовни серенади в периода на ухажването. Мъжките комари пляскат с крила, като възпроизвеждат звук от 600 херца, а саундът на женските е 400 херца. В любовния си период обаче, комарите достигат до честотна хармония от 1 200 херца
 • Вече има прецедент за откриване на ДНК на крадец по проба от комар.
  Чудноватата случка е станала във Финландия, където местен полицай е открил комар в обрана кола и го е дал за ДНК анализ. Откритият ген е съвпаднал с ген на бивш крадец в полицейския регистър. Разбира се, това е доста несериозна улика за властите, но дава повод за бъдещи размишления по темата.
 • Комарите от рода Toxorhynchites никога не пият кръв. Това е обширна разновидност комари, чиито ларви често консумират ларвите на техните събратя. В миналото тези комари често са се използвали като фактор за биоконтрол върху други вредители, с различна степен на успеваемост.
 • Водните кончета са известни с името “ястреби по комарите. Те консумират възрастните комари, а малките им се хранят с ларвите на кръвосмучещите. Отлични агенти по контрола са и някои видове гущери, които също похапват комарите и техните яйца.
 • Особено интересни са математическите способности за отчитане на времето на един вид морски комар. Той живее в тази крайбрежна зона на сушата, която периодично се залива и се освобождава от морската вода при приливи и отливи. Възрастните комари живеят около два часа. През това кратко време те трябва да излетят от какавидите, да се оплодят и женските да снесат яйцата си. Всичко това става само по време на пълнолуние и новолуние, т.е. на около всеки 353 часа. Освен това, излитането на възрастните комари от какавидите става само по време на вечерния отлив, когато нивото на водата е най-ниско. Това доказва двойното и винаги точно пресмятане на времето от тези дребни насекоми. По всичко изглежда, че вътрешният им “часовник” работи не по-лошо от нашите ръчни часовници.
 • Болестите, пренасяни от кърлежи са: лаймската болест, марсилската треска, кримска хеморагична треска, кърлежов енцефалит, Ку-треската и туларемията. Над 9 вида кърлежи могат да пренасят чума и други тежки зарази.
 • Средната дължина на кърлежите е от 0,1 до 1 мм, когато са гладни.
  Дължината на тялото на тропическия кърлеж обаче може да стигне до 5 мм.
 • В 12 г прах живеят около 42000 кърлежи (акари). В помещение с размер 150 кв м се натрупва за една година 20 кг прах, в който живеят около 15 разновидности на такива кърлежи. Тези кърлежи не са човешки паразити, но продуктът на тяхното жизнено съществуване често предизвиква алергия.
 • Опасно е, ако смачкате кърлежа по време на отстраняването му или след това. Пренасянето на заразата върху човека може да стане при ухапването, както и при попадане на субстанция от инфектирания кърлеж върху човешките конюктиви или наранена кожа.
 • Към разред кърлежи принадлежи и т. нар. сърбежен акар, които причинява житна треска (или житна краста). Намира се масово в складираните в хамбарите жито и ечемик. Този вредител напада не само храната, но и хората,предизвиквайки споменатото заболяване.
 • Атлаският молец е най-големия сред молците и обитава тропическите и субтропически гори. Името си дължи на небезизвестния титан от гръцката митология. Общата повърхност на крилата му е около 400 квадратни сантиметра. В Индия се отглежда заради копринените му пашкули, които пък в Тайван се използват за портомонета.
 • С най-голям размах на крилете е молецът Бялата Вещица, обитаваща Мексико, Централна и Южна Америка. Този молец притежава размах на крилете 31 см.
 • Черепоглавия молец се използва често по филми на ужасите. Освен страховития си изглед, този молец цвърчи с ужасяващи звуци, когато е ядосан. Звукът се произвежда чрез изпускане на въздуха от фаринкса, което често е придружено с трепкащи движения на крилата и цветните петна по корема на молеца, като реакция за възпиране на хищници. Друга особеност на този молец е, че притежава свръхестествената способност да се разхожда необозпокояван из пчелните кошери, имитирайки феромона на пчелите.
 • Копринените молци са с търговска стойност и се отглеждат в колонии като пеперуди заради изключително ценната си и здрава нишка.
 • В Централна Америка расте юката, известно растение, чието съществувание би било невъзможно без молеца. Цветовете й привличат един вид малък молец, снабден с особено извито хоботче, който живее в нея и е отговорен за опрашването й. Насекомото събира прашеца й в топче и в такъв вид го пренася на друго растение. Двете създания живеят във взаимна зависимост - без молеца юката не би дала семена, а молецът пък не би могъл да съществува извън нея.
 • Молците, както и пеперудите, се привличат от светлината на пламъка и от жълтите крушки. Една от многобройните теории за това гласи, че тези светлини излъчват в инфрачервените спектри емисионни линии, съвпадащи с вибрационните честоти на феромоните на женския молец. Това е причината мъжките екземпляри да се привличат силно от подобна светлина. Решението е просто - ако не искате пеперуди или молци да кръжат около лампата ви, сменете жълтата крушка с червена.
 • Съществува фобия, специално кръстена на страха от молци - Мотефобия.
 • Един мравуняк paзполага с помещения за отпадъци и система от въздушни тунели, която поддържа в тунелите постоянна температура и влажност.
 • Някои мравки, наречени мравки-робовладелци,нападат жилищата на други свои събратя и отмъкват техните ларви. Когато откраднатите насекоми пораснат, похитителите ги принуждават да работят като роби и да сдъвкват храната им. Друг вид мравки – робовладелци пък пренасят своята царица в чужд мравуняк. Там тя убива заварената царица и снася своите яйца в нейното жилище. Така обитателите на превзетия мравуняк са принудени да се грижат за чуждото потомство, а понякога мравките - робовладелци се настаняват изцяло в техния дом, измествайки законните собственици.
 • Майката мравка (царицата) снася всеки ден около 30 хиляди яйца. С толкова много яйца тя става едра и надута, така че е почти изключено да се движи. Има развити крила, с които извършва един единствен полет - брачния, след което те се отчупват и тя става безкрила до края на живота си. Мъжките са стройни крилати мравки, които умират след оплождането.
 • Царицата на термитното семейство не отговаря само за размножаването - тя координира и дейността на целия народ, без да участва в строежа. Същото се отнася и за царицата на колонията мравки. Тя не би била в състояние да го прави - поради подпухналата си задница, която съдържа огромен брой яйца, практически не може да се движи. Изследванията показват, че царицата не насочва поданиците си чрез мирисни сигнали, както се смяташе. Защото ако бъде отстранена от строежа, работата продължавала със същото темпо. Това показва, че най-вероятно комуникацията става чрез електромагнитни вълни - един вид телепатия. Ако обаче бъде убита, дейността на мравките моментално спира, сякаш никой не знае какво да прави.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page и др.Полезна информация. Любопитно, част 2   >   Вредители

Вредители, любопитно 2, начало ^

КАЛЕНДАРХлебарки - новини

Цени, телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

любопитно факти вредители събития информация
Латиница: lyubopitno informaciq vrediteli info

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор