Любопитно за вредителите - първа страница. Интересна информация за хлебарки, бълхи, мравки, молци, комари, кърлежи и други насекоми и гризачи.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Хлебарки - унищожаване - телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Вредители - полезна информация. Любопитно.

Полезна информация. Любопитно   >   Вредители

Полезна информация за вредителите. Любопитно за хлебарки, бълхи, мравки и комари, мухи, оси, стършели, дървеници, кърлежи, молци и различни гризачи, като плъхове, мишки, къртици, съсели, сляпо куче и други вредители.


Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна. Извършваме безплатна консултация, мониторинг и диагностика.


Страници с любопитни факти за вредителите:   1  »  2  »  3

Знаете ли, че ...

 • Бълхите са преносители на редица болести, като тения, холера, чума, тиф и туларемия, а могат да предизвикат още тежки инфекции, възпаления, алергичен дерматит и анемия? Над 120 вида бълхи и 9 вида кърлежи могат да пренасят чума и тежки зарази.
 • Бълхата е най-големият атлет на планетата, благодарение на белтъка резилин в крайниците й, който има способността рязко да се отпуска и с това да се осъществява завидния й отскок.
 • Бълхите скачат 18 хиляди пъти по-високо от собствената си височина и 350 пъти от дължината на тялото си. Ако спайдърмен беше не паяк, а човек-бълха, би могъл да прескочи спокойно небостъргач с широчината на стадион.
 • Бълхата може да бъде съвършенно биологично оръжие. Защо?
 • През Средновековието ориенталската плъхова бълха била наречена “Вампирско създание”, тъй като била един от основните носители на чумата.
  Мнозина си мислят, че причина за чумата са плъховете, но това е полу-вярно - всъщност плъховете са жертва на ухапване от заразена с чума бълха. Чумата променя храносмилателната система на бълхите, те “повръщат” част от заразното съдържимо в раната и организмът се инфектира. Тази реакция е наречена “чумен блок”, тя пречи на нормалното хранене на бълхата и я кара да хапе настървено и усилено наред, а това увеличава разпространението на болестта.
 • През 14 век 75 млн. души стават жертва на бубонната чума, пренесена от бълхи. Малко хора знаят, че Черната смърт пристига в Европа, след като монголите изстрелват с катапулт гъмжащи от бълхи трупове зад стените на пристанищния град Кафа на полуостров Крим. Хората напускат града и разнасят заразата, плъховете и бълхите по цялото Средиземноморие.
 • най-дребният гризач е Африканската мишка пигмей, която е дълга само 6 см и тежи 7 гр.
 • Най-едрият гризач е Капибарата, която може да достигне до внушителното тегло от 45 кг.
 • Някои гризачи са изчезнали като видове. Един от тях е Phoberomys pattersoni, за който се смята, че е тежал около 700 кг.
 • Гризачите са единственият плацентни разред освен прилепите, които са достигнали Австралия без помощта на човека. Живеят навсякъде, освен в океана.
 • Ако видите една хлебарка в помещението, това означава, че около вас има стотици. А може би дори хиляди хлебарки - в канализацията, по електрическите мрежи, по дупките и под пода ви.
 • Хлебарките са били на Земята преди нас и е много вероятно да ни надживеят. Открити са вкаменелости на хлебарки от преди 400 милиона години и оттогава те са оцелели до наши дни без да променят анатомичното си устройство.
 • Добра идея е преди преместване да правите третиране против хлебарки. Яйцата на хлебарката са микроскопични, а тя ги снася навсякъде, като особено любими са й кашоните, тъй като се храни с целулоза. Независимо дали са стари или нови от магазина, кашоните могат да вкарат в дома ви милиони яйца на хлебарки.
 • Хлебарките са нощни животни. Те не обичат светлината и поради това излизат да се хранят вечер, след като загасите осветлението. Излезе ли хлебарка обаче навън и през деня, това е белег, че популацията им около помещението нараства драстично, защото не могат да се снабдят с достатъчно храна за всички през любимите им нощни часове.
  Изключение от рода си прави Азиатската хлебарка, която се привлича от светлината като пеперудата и молеца.
 • Хлебарките са създадени да бъдат летящи животни, еволюцията им е помогнала на хората в това, че само някои от техните видове, които не се срещат в България летят.
 • Хлебарката е толкова вредно и опасно създание, с пренасянето си на редица заболявания, че човек си е създал генетична погнуса си към нея, която се предава и през поколенията. Точно както към жилещите насекоми, въшките и змиите.
 • Хлебарките имат социално поведение. Те не само живеят на колонии, но и вземат групови решения, базирани на числеността на индивидите. Направени са изследвания, в които група от 50 хлебарки се пуска в три убежища, всяко от които с места за 40 индивида. Хлебарките автоматично се подредили в двете убежища по 25 хлебарки, като третото оставили празно. Когато повишили всяко от убежищата с място за по 80 хлебарки , те се престроили всичките в едното място. Така вземат и решения да излязат на тъмно - първо определят интензивността на светлината, а после колко от събратята хлебарки се намират на тъмното място.
 • Учените от университета в Тохоку откриват, че социалната дружелюбност на хлебарките една към друга се повишава при консумиране на сладка храна с аромант на ванилия и мента. Това дава материал за мислене относно избирането на вида сладкиши, който хапвате, когато имате хлебарки за съседи.
 • Хлебарките са големи по размер насекоми, особено някои видове от тях. Най-голямата в света е Австралийската ровеща гигантска хлебарка, която стига до 9 см. дължина и тежи 30 грама. Сравнима по размер е централната американска гигантска хлебарка, която стига подобна дължина, но не е толкова тежка.
 • Хлебарките са сред най-издържливите насекоми на планетата, могат да останат активни цял месец без храна или да оцелеят на ограничени ресурси, като напр. лепило от гърба на пощенски марки. Някои могат да стоят без въздух в продължение на 45 минути, като дори забавят жизнената си дейност. В целеви експеримент хлебарките са били в състояние да се възстановят след половин часово пълно удавяне във вода.
 • Пословична е издържливостта на хлебарките на радиация, водеща до тезата, че те ще ни наследят, ако бъдем унищожени от атомна война. Все пак хлебарката не е изключение и се уврежда от радиацията. Макар и много голяма, сравнена с гръбначните животни, устойчивостта на хлебарката от радиация е много по-ниска в сравнение напр. с плодовата мушичка, която е шампионът сред насекомите.
 • Способността на хлебарките да издържат на радиация по-добре от хората може да се обясни с клетъчния цикъл. Клетките са най-уязвими от радиация в процеса си на клетъчно деление. Клетките на хлебарката се делят само веднъж, когато тя си сменя обвивката, което е най-много веднъж на седмица в младата хлебарка. Тъй като не всички хлебарки сменят обвивките си по едно и също време, много от тях ще останат незасегнати от остро разпръскване на радиация, но радиоактивните отлагания все пак ще са вредни за тях.
 • Съществуват редица паразити, прехранващи се с хлебарки, но малко от тях са ефективни за билогичен контрол. Най-ефективните насекомоядни са вид оси от семейството на Evaniidae, тъй като консумират яйцата им, а други оси пък унищожават и възрастните форми. Може би най-ефикасна срещу хлебарката е къщната стоножка, въпреки че доста стопани биха сметнали съвсем уместно самата стоножка за нежелателна в дома си.
 • Доказано е, че хлебарките предизвикват алергични реакции при хората и са преки причинители на астматични пристъпи. Причината за това е вид протеин, съдържащ се в организма им, наречен тропомиозин.
 • Някои от най-ранните надписи насърчавали употребата на хлебарките в медицината. Пенданиус Диоскоридес (1в.), Камал Aл-Дин Ал-Дамири и Абу Ханифа Ад-Дайнури (9в.) предлагат поотделно лекарства, получени от извлеци на хлебарки чрез масло или с варене. В списъка на лекуваните с тези отвари от хлебарка влизат редица заболявания, като болки в ушите, открити рани и гинекологични заболявания.
 • Как се справя къртицата с враговете, имали глупостта да я нападнат на неин терен? Безмилостно.
  С помощта на осезателните си органи, при сблъсък с противник, къртицата се ориентира и излиза от тунелите, а нападателят трудно открива изход, а понякога дори остава завинаги погребан под земята.
 • Съществуват различни видове къртици, но може би най-чудновата като изглед е къртицата със нос-звезда. Изследванията върху нея са помогнали на учените да направят важни изводи за развитието и работата на нервната система при някои видове.
 • Ако къртицата живее под тучна ливада, дължината на тунелите й ще бъде по-малка. Ако почвата е с кисела реакция, тунелите са по-дълги. Възрастна къртица, твърдят експертите, може да изкопае лабиринт от тунели на шест eтажа с площ над 7 000 квадратни метра.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page и др.Полезна информация. Любопитно, част 1   >   Вредители

Вредители, любопитно ^

КАЛЕНДАРХлебарки - новини

Цени, телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

любопитно факти вредители събития информация
Латиница: lyubopitno informaciq vrediteli info

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор