Унищожаване на кърлежи.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Кърлежи - Телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Кърлежи  > Акари  > Вредители

Кърлежи. Унищожаване на кърлежи.

Снимки на кърлежи

Кърлежи - унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи - дезакаризация. Пръскане против кърлежи, ДДД услуги.

IM Control e лицензирана да извършва услуги по професионално унищожаване на кърлежи, различни акари, както и на други вредители. Кърлежите са изключително устойчиви на влияния адаптивни насекоми и борбата с тях е трудна. Поради това унищожаването на кърлежи и тяхната популация се постига ефикасно чрез съвременните методи на дезакаризация.

Кърлежът е малко паякообразно насекомо от раздела на акарите. Има различни видове кърлежи, но голямата част от тях са кръвосмучещи. Паразитните кърлежи се хранят с кръвта на животни и хора.

Кръвосмучещите кърлежи живеят в места с висока влажност, гъсти треви, храсти и гори, като причакват жертвите си сред пътеките. Обикновенно кърлежите нападат сутрин, ориентирайки се по топлината и излъчваната миризма, впиват се с хоботче в тялото и се пускат, когато се напият с кръв.

Кърлежите обикновенно не атакуват там, където са се закачили, а изпълзяват, търсейки по-тъмно и влажно място - частта зад коляното, гънките при бедрата, шията, слабините, понякога и зад ушите. Впиването на кърлежите не се усеща, защото те отделят обезболяващо вещество - истинска местна упойка, докато ви захапват. Разбирате, че сте нападнат само ако видите кърлежа, напипате го с пръсти или ухапаното се подуе и зачерви.

В България кърлежите са активни в пролетно-есенния период, но в южните части, поради по-високата температура кърлежите паразитират целогодишно. Добре огряни от слънчеви лъчи терени не понасят на паразитните кърлежи, те се крият в сянката на дърветата, листата и тревите, предпочитайки тъмнина и влага.

Кърлежът би бил сравнително безобиден, ако не беше един от най-сериозните преносители на редица сериозни инфекциозни заболявания. Като кръвопиещи насекоми, паразитните кърлежи прихващат зарази и разболяват бързо своите “роднини”, а дори и яйцата си. Резултатът - пламване на природни епидемиологични огнища в райони, нападнати от кърлежи.

Ако живеете близо до тревни площи, сигурно сте установили, че борбата с кърлежите е нелеко занимание. Помага много превенцията срещу кърлежи - да окосите тревните площи, да премахвате и изгаряте клоните и шумата, да премахнете птичите гнезда наоколо, да направите екологична бариера и редовно да преглеждате и обезпаразитявате домашните животни. Ако правите това, рискът от нападение на кърлежи намалява. При все това ефектът е недостатъчен. Защо е така?

Според редица изследвания, кърлежите са едни от най-издържливите паразити. Нахранили се веднъж, кравешките кърлежи могат гладуват пет години. Истински шампион в гладуването между животните обаче е кучешкият кърлеж - той може да издържи седем години в очакване на храна. В резултат, кърлежът може да стои търпеливо близо до приемника си, готов за подходящия момент.

Как можем да ви бъдем полезни в борбата с кърлежи?

IM Control е лицензирана фирма за професионално унищожаване на кърлежи и други вредители, ползваща специално предназначени за това апаратура и препарати. Не по-малко важни са дългогодишните ни познания върху биологията и навиците на всеки вредител.

Начините за борба с кърлежи и други акари са целево произведени силни отрови за унищожаване на кърлежи. Те убиват моментално кърлежите - унищожават окончателно техните живи форми и яйцата им и са с дълго остатъчно действие за превенция срещу кърлежи. Отстраняването на кърлежи от районите около дома ви се извършва чрез пръскане с професионална техника на площите, които сме диагностицирали като огнищни. Преди дезакаризацията, нашите специалисти установяват на място биотопите на кърлежи, които подлежат на дезакаризация.

Препаратите, с които пръскаме срещу кърлежи се ползват само от упълномощени лица, оторизирани за дейността професионално унищожаване на вредители и са специализирани за професионална употреба, с одобрение от Министерството на Здравеопазването. Препаратите са напълно безвредни за хората, животните и околната среда. Съобразени са с изискванията на Европейския Съюз /EC/, МЗ, ДВСК и РИОКОЗ /ХЕИ/.

I.M. Control е оторизирана да извършва услуги по ДДД (дезинфекция, дезинсекция, дератизация) - обработки в:

 • дома, офиси, хотели, производствени цехове, заведения за обществено хранене, както и във всички места с обществено предназначение.
 • мащабни обработки срещу вредни насекоми и акари /кърлежи/ на тревни площи, паркове и места за отдих.

Използваме многостранен подход в борба срещу вредители, с умения за компетентна преценка за локалния проблем.

Разполагаме с висококвалифициран персонал, с придобита правоспособност по изискванията на МЗ, РИОКОЗ /ХЕИ/ и НЦЗПБ (Национален Център по Заразни и Паразитни Болести). Многогодишния ни опит в професионалната борба с вредителите, е гаранция за точната ни диагностика, избора на правилния метод и препарат за вашия случай.

Ангажирайки се професионално с вашия случай, ние ви даваме съвети и насоки за ефективна борба и превенция с вредителите, а при желание за съвместна дейност, предлагаме абонаментен договор за профилактична превантивна дейност.

След третирането срещу кърлежи и други вредители на обекта ви, издаваме ПРОТОКОЛ за ДДД - ОБРАБОТКА /ТРЕТИРАНЕ/, съгласно изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, съобразно Наредба №3 на Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и фактура за извършената услуга.

Вече знаете как можем да бъдем полезни. Ако сте решили да се отървете от нашествието на кърлежи, можете да го направите още днес. Оставете ги на нас.

Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна.


Знаете ли, че ...

 • Болестите, пренасяни от кърлежи са: лаймската болест, марсилската треска, кримска хеморагична треска, кърлежов енцефалит, Ку-треската и туларемията. Над девет вида кърлежи могат да бъдат носители на чума и тежки зарази.
 • Средната дължина на гладните кърлежи е 0,1 - 1 милиметра.
  Дължината на тялото на тропическия кърлеж обаче може да стигне до пет милиметра.
 • В дванадесет грама прах живеят около 42000 кърлежи (акари). В стая с размер 150 кв. м. се събира за една година 20 кг. прах, обитаван от около 15 разновидности на споменатите кърлежи. Тези кърлежи не са паразити по хората, но продуктите, отделяни от тях провокират алергии.
 • Не смачквайте намерените кърлежи при премахването им или след това. Заразените кърлежи могат да пренесат болест върху човека не само при ухапването, но и ако субстанция от инфектирания кърлеж попадне върху очните конюктиви или върху наранена кожа.
 • При разходки по тревните площи е добра идея да се ходи по слънчеви, сухи и утъпкани пътеки и да се носят закопчани дрехи, стегнати около китките и глезените, обработени с репелент. Изберете също светло облекло, за да различите бързо скритите кърлежи.
 • Към вида кърлежи принадлежи и сърбежния акар, предизвикващ житна треска (житна краста). Обитава основно складираните в хамбари зърнени храни, като пшеница и ечемик. Сърбежният акар напада и хората, като предизвиква неприятното заболяване.
 • Някои видове кърлежи живеят в храни, оставени на склад — зърнени продукти, брашно, изсушени плодове, млечни храни - престоял кашкавал, сирене като ги увреждат. При досег с кожата или поглъщане, те предизвикват заболявания. Консумираните с увредени продукти кърлежи предизвикват преходни диарии. Друг вид кърлежи са причинители на краста.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/ и др.Кърлежи  > Акари  > Вредители

Кърлежи, начало ^

КАЛЕНДАРАкари - новини

Кърлежи - Телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

КЪРЛЕЖИ КЪРЛЕЖ унищожаване на кърлежи фирма борба третиране против кърлежи фирми пръскане дезакаризация
Латиница: karleji kurlej firma uni6tojavane praskane ubivane borba kyrlegi
Фонетика: Ако сте написали uc,.eg или uc,.egr може би търсите кърлеж или кърлежи

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Пръскане против кърлежи. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор