Комари - професионална борба с комарите. Третиране против комари.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Комари, телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите.Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Комари  > Насекоми  > Вредители

Комари. Унищожаване на комари.

Снимки на комари

Комари - професионална борба с комарите. Третиране против комари. Пръскане на площи срещу комари, професионално унищожаване и превенция. Дезинсекция. Услуги по ДДД обработки.

IM Control e ддд фирма, лицензирана да извършва професионално унищожаване на комари, насекоми, както и на други вредители. Комарите се унищожават трудно, поради размера на популацията и размножителните специфики. За ефективен резултат, при нападнат от комари терен, борбата за унищожаване на комари изисква ползване на професионални ДДД препарати и обработка на терена.

Комарите са двукрили шестокраки насекоми. Познатите видове в света са над 3000, а в България се срещат 39 разновидности комари. Доказано е, че кръвосмучещите комари са гостоприемници на повече от 50 вирусни и бактериални инфекции, които могат да бъдат предадени при ухапване. Комарите се делят на маларийни (носители на маларийна треска) и немаларийни.

Като кръвосмучещи и пренасящи зарази насекоми, комарите са един от най-смъртоносните познати вредители, отговорни за умъртвяването хора в течение на хиляди години. Комарите все още продължават да убиват милиони хора годишно, чрез разпространяването на инфекциозни заболявания.

Основните храни на комарите са нектари и сокове. Кръвосмучещи са само женските комари на някои видове. Женският комар не се нуждае от кръв за оцеляването си, тя му е необходима поради съдържанието си на белтък, протеини и желязо, важни за снасянето на яйцата му.

Комарите са едни от малкото чудати насекоми, раждащи се във вода. Там се развиват техните яйца, ларви и какавиди, но възрастните комари живеят на сушата. От четирите им стадия на развитие: яйце » ларва » каквида (пупа) и имаго, първите три стадия на комарите преминават във водна среда. Последният - имаго, оформя активно летящите насекоми.

Комарът харесва влагата и топлината, особено му допада наличието на тревисти площи, в които се храни и водоеми, за да е близо до “децата” си. Неговата стихия е в пролетно-есенния сезон.

Комарите възприемат съществата около тях спрямо топлината им. Спокойно можете да кажете, че те “виждат топлината в цветове”. Топлинните им и осезателни детектори са толкова чувствителни, че комарите могат да видят кръвта във вените ви, в тъмна стая.

Когато кацне върху тялото ви, комарът се прицелва в една точка, като в мишена. Той изважда хоботчето си, със структура на спринцовка и пробива кожата ви. Инструментът за пробиване е сложна хирурична система, с шест ножа за рязане, съставена от горната и долна челюст на комара. Едва когато вената ви бъде разрязана, комарът започва да смуче чрез хоботчето-спринцовка от кръвта ви.

Истински фармацевт, комарът с лекота се справя с ензимите за кръвосъсирване в кръвта ви. Съсирените клетки блокират храненето му и комарът пуска през процепа на вената секрет, блокиращ временно ензима ви. Неприятното подуване и сърбеж след ухапването от комар, се дължи именно на този инжектиран секрет.

Приятно е да забравим за комарите през зимата, по време на техния сън, но всяко лято напастта от хапещите жужащи кръвосмучещи ни връща в действителността.

Ако живеете близо до водна повърхност или до буйни тревни площи, сигурно се сблъсквате лице срещу лице с комарен кошмар. Репелентите от аптеката донякъде помагат, но когато около вас се вият настървени черни облаци, които могат да ви понесат над земята, препаратът става ненадеждна бариера срещу комарите.

Как да върнете спокойствието си?

Борбата срещу комарите е сложна, особено ако живеете около растителни площи, близо до вода. Като начало, необходимо е тревните площи да бъдат окосени. Непосредствено действие след това е пръскането против комари. Специализираните фирми за контрол срещу вредители извършват услуги по дезинсекция - третиране на площи и обекти против комари и други вредни насекоми.

Как можем да ви бъдем полезни в борбата с комарите?

IM Control е лицензирана фирма за професионално унищожаване на вредители и комари, със специфичните за това препарати и апаратура. Нашия дългогодишен опит и познания върху биологията, навиците, размножаването и миграцията на вредителите, гарантират ефикасността на борбата с тях.

Начините за борба с комарите са целево произведени силни отрови за унищожаване на комари. Нашите специалисти правят диагностика на мястото ви и дават препоръка за начална обработка на терена, последвана от пръскане със специална апаратура.

Теренът се третира със силни препарати, унищожаващи комарите в широка площ. След третирането, влизането на комарите в обработената площ се ограничава до период от няколко месеца. При наличие на водоеми е необходимо пръскането да се повтори, с профилактична цел. Препаратите ни имат дългосрочно репелентно (отблъскващо) действие, за разлика от кратко действащите препарати в търговската мрежа.

Препаратите, с които пръскаме срещу комари се ползват само от упълномощени лица, оторизирани за дейността професионално унищожаване на вредители и са специализирани за професионална употреба, с одобрение от Министерството на Здравеопазването. Препаратите са напълно безвредни за хората, животните и околната среда. Съобразени са с изискванията на Европейския Съюз /EC/, МЗ, ДВСК и РИОКОЗ /ХЕИ/.

I.M. Control е оторизирана да извършва услуги по ДДД (дезинфекция, дезинсекция, дератизация) - обработки в:

 • дома, офиси, хотели, производствени цехове, заведения за обществено хранене, както и във всички места с обществено предназначение.
 • мащабни обработки срещу вредни насекоми и акари на тревни площи, паркове и места за отдих.

Използваме многостранен подход в борба срещу вредители, с умения за компетентна преценка за локалния проблем.

Разполагаме с висококвалифициран персонал, с придобита правоспособност по изискванията на МЗ, РИОКОЗ /ХЕИ/ и НЦЗПБ (Национален Център по Заразни и Паразитни Болести). Многогодишния ни опит в професионалната борба с вредителите, е гаранция за точната ни диагностика, избора на правилния метод и препарат за вашия случай.

Ангажирайки се професионално с вашия случай, ние ви даваме съвети и насоки за ефективна борба и превенция с вредителите, а при желание за съвместна дейност, предлагаме абонаментен договор за профилактична превантивна дейност.

След третирането срещу комари на обекта ви, издаваме ПРОТОКОЛ за ДДД - ОБРАБОТКА /ТРЕТИРАНЕ/, съгласно изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, съобразно Наредба №3 на Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и фактура за извършената услуга.

Вече знаете как можем да бъдем полезни. Ако сте решили да се отървете от нашествието на комари, можете да го направите още днес. Оставете ги на нас.

Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна.


Знаете ли, че ...

 • Между един и три милиона души всяка година, главно в Африка умират от малария, причинена от комари. От тях 90% са деца под 5 години.
 • Ужилванията от немаларийни комари са не само неприятни, но и опасни. Ако са многократни, те могат да предизвикат световъртеж, отпадналост, повръщане, дори отравяне.
 • Комарът се счита за най-опасното създание в света, нареждайки се преди азиатската кобра, австралийската медуза, акулата и африканския крокодил. Статистиката е на базата на убити от животните хора.
 • Един от най-опасните комари, наред с маларийния от рода Анофелес, е тигровият комар. Той е един от разпространителите на жълтата треска, за която все още не е известно ефективно лечение. Разпространители на това фатално заболяване са още четири вида комари в Африка, Франция и в Южна Америка.
 • Най-съблазнителната кръв за комара е кръвта на хората със светла кожа и с руса коса. Те са истински магнит за комарите и страдат от ухапвания много по-често от брюнетите.
 • Американски учени са открили, че комарите си изпълняват любовни серенади в периода на ухажване. Мъжките комари пляскат с крила и произвеждат звук от 600 херца, а саундът на женските е 400 херца. В любовния си период обаче, комарите достигат до честотна хармония от 1 200 херца
 • Вече има прецедент за откриване на ДНК на крадец, по проба от комар. Чудноватата случка е станала във Финландия, където местен полицай е открил комар в обрана кола и го е дал за ДНК анализ. Откритият ген е съвпаднал с ген на бивш крадец от полицейския регистър. Разбира се, това е доста несериозна улика за властите, но дава повод за бъдещи размишления.
 • Комарите от рода Toxorhynchites никога не пият кръв. Това е обширна разновидност комари, чиито ларви често консумират ларвите на техните събратя. В миналото тези комари често са се използвали като биоконтрол - фактор върху други вредители, с различна степен на ефикасност.
 • Водните кончета са известни с името “ястреби по комарите”. Те консумират възрастните комари, а малките им се хранят с ларвите на кръвосмучещите. Отлични агенти по контрола са и някои видове гущери, които също похапват комарите и техните яйца.
 • Любопитни са математическите умения за времево отчитане на вид морски комари. Те живеят в крайбрежна зона, заливана регулярно от морски прилив. Възрастните комари живеят до два часа. За това време, те трябва да излетят от какавидите, да се оплодят и снесат яйцата си. Възрастните комари излитат само при вечерен отлив, когато водата е най-ниско. Акцията става само по пълнолуние и новолуние, на 353 часа. Двойното времево изчисление на насекомите е смайващо точно. Изглежда, вътрешният “часовник” на неуките комари работи не по-лошо от нашите часовници.
 • Обонянието на комарите, подобно на хората, е пряко свързано с храненето им. Преобладаващата част от осезателната система на женските комари, е свързана с разпознаване на максимално калоричната за тях кръв. Върху антенките на комарите са разположени 72 осезателни рецептора. Поне една трета от тях, са насочени към разпознаване на присъстващи в потта вещества.
 • Комарите проявяват вкусови предпочитания към кръвта на хората, според телесния аромат. В ресторанта от човешки тела, женските комари се ориентират към най-апетитното блюдо. Любимото “кръвно” ястие на кръвосмучещите комари се определя от съотношението на органични вещества в него: въглероден диоксид, октенол и други съединения, излъчени с телесната миризма.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
http://us1.harunyahya.com/Detail/T/EDCRFV/productId/15234 и др.Комари  > Насекоми  > Вредители

Комари, начало ^

КАЛЕНДАРКомари - новини

Комари - телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

КОМАРИ КОМАР унищожаване на комари борба пръскане третиране против комари фирми дезинсекция ДДД фирма
Латиница: komari komar firma borba uni6tojavane praskane ubivane
Фонетика: Ако сте написали uf;d,r или uf;d,, може би търсите комари или комар

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор