Унищожаване на хлебарки. Пръскане срещу хлебарки и борба с тях. Hlebarki, hlebarka - tretirane.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Хлебарки - унищожаване - телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Хлебарки  > Насекоми  > Вредители

Хлебарки - унищожаване. Пръскане срещу хлебарки, защита, борба. Информация, видове хлебарки, снимки.

Снимки на хлебарки

Хлебарки - унищожаване. Пръскане срещу хлебарки и борба с тях. Информация, препарати за изтребване на хлебарки. ДДД обработка против хлебарки, дезинсекция.

I.M. Control e професионално лицензирана да извършва унищожаване на хлебарки, насекоми, както и на други вредители. Поради изключителната им устойчивост и резистентност към отрови, ефикасното унищожаване на хлебарки се извършва с новите, професионални методи за дезинсекция.

Хлебарките са едни от най-неприятните и упорити вредители на земята, познати на всеки. Устойчивостта и жизнеността на хлебарките е право пропорционална на погнусата и ужаса, свързан с тях. Това е причината тук да обърнем внимание не толкова върху навиците и видовете хлебарки, а да обсъдим защо хлебарките са толкова устойчиви и как да постигнем ефикасното унищожаване на хлебарки, в борбата с тях.

Общата информация за хлебарките е, че те са над 4500 вида, като 30 от тях са свързани с човешките жилища, но в България са разпространени най-вече германската кафява и ориенталската черна хлебарки. Нов гостенин у нас са Американските хлебарки, донесени у нас с товарни кораби, вероятно от Куба и достигащи неприятната големина от 5 см.

Германските кафяви хлебарки са най-разпространите. Родината им е Азия и те са добре познатият ви спортен модел светлокафяви хлебарки, с дребно тяло и дълги крачета. Тези хлебарки обожават влагата и топлината, поради което ще ги намерите навсякъде, близо до вода и храна - кухни, бани и пр. Хлебарките от този вид ядат почти всякаква храна - хапват дори сапун и паста за зъби. Особено любими за този вид хлебарки са обитаемите кооперации с парно отопление.

Ориeнталските черни хлебарки са другият вид, с който често се сблъсквате. Тези хлебарки произхождат от Северна Америка и са разпространени навсякъде по света. Ще познаете черните ориенталски хлебарки лесно. Те са едри, маслено черни, масивни танкови модели хлебарки с къси крачка.

Ориенталските хлебарки са силно гладоустойчиви, обожават влагата и храната като германските си посестрими, обитават основно канализацията, мазетата, ниските части на сградите и - разбира се - кухнята, но живеят чудесно и на открито.

Модерни напоследък са и Американските хлебарки - най-пристрастените към влага видове. Това са най-дълголетните и стряскащи като размер хлебарки в България. Могат да живеят до две години и имат голямо тяло, съчетано с дълги крака. Американските хлебарки живеят в канализацията и абонатните станции. Контактът с тези хлебарки е наистина незабравим, приличат на спортен модел кафява или черна пет сантиметрова запалка с крака.

Каквито видове хлебарки да срещате, всички са преносители на над 40 вида опасни заболявания - хепатит А, салмонела, дизентерия, гастроентирит, коремен тиф и полиомиелит. Хлебарките предизвикват още редица алергични и астматични кризи.

Хлебарките консумират почти всичко, ферментиращи вещества, отпадъци от замърсени канали, умрели болни животни, коса, кожа и други умрели хлебарки. Секрети на хлебарки се виждат по чисти съдове, оставена открита храна и по барплотове.

Хлебарките са ненадминати изследователи и пътешественици - те изминават големи разстояния до помещението ви през канализации, шахти, отдушници, въздухопроводи, комини и електрически инсталации, през стълбищата и стените на сградите, промъкват се през прозорци и врати, отточни канали, сифони, цепнатини, дупчици и ключалки.

Дори да не влязат у дома директно, нова популация хлебарки може да се внесе чрез техни яйца - с кашон, в които носите новозакупен телевизор или хладилник, с дрехи и обувки, с пренесени или нови мебели, стоки, картонени опаковки и пр.

Унищожаване на хлебарки. Защо ХЛЕБАРКИТЕ са толкова устойчиви на всичко?

Хлебарките са прости и съвършено устроени създания с елементарна децентрализирана ганглийна нервна система и чудесни размножителни умения. Простата структура на хлебарката я прави устойчива на огромен брой отрови, издържа дълго без храна, а радиацията, която понася спокойно е 100 пъти по-висока от тази, която ще убие моментално човека. Хлебарките издържат всякакви механични нападения, дори смачкани или обезглавени “възкръсват” и изчезват от мястото на екзекуцията, защото няма как да премахнете ефикасно основната нервна структура, която поддържа хлебарката жива.

Ако сте нападнати от хлебарки, имате шанс да сте хазяин на сериозни наематели. Освен съвършенната си устойчивост, те притежават и бързо развиваща се резистентност към всякакви отрови. Казано просто - хлебарките свикват със всичко. В борбата с хлебарки, човек рядко е откъм печелившата страна.

Как да УНИЩОЖИМ ХЛЕБАРКИТЕ?

Унищожаване на хлебарки се постига с масивна атака срещу цялостната популация на хлебарките и техните яйца. Препаратите и отровите от аптеката унищожават само гадинката, която виждате, но същевременно помагат за образуване на резистентност към отровата в нейните роднини от колонията.

Начинът за ефективно премахване на хлебарки и защитата на площите ви от тях остават лицензираните фирми за контрол върху вредителите, които познават чудесно тези насекоми и знаят как да се борят ефикасно с хлебарките за да ги унищожат. Те преодоляват резистентността на хлебарките със съвременни препарати, насочени към глобално унищожаване на вредителя, чрез заразяването на цялата колония и яйцата и са с дълго остатъчно отблъскващо действие.

Още по-добре би било, ако пръскането срещу хлебарки се направи в цялата кооперация или върху широка площ около помещенията ви. След третирането ще получите съвети за превантивни действия срещу хлебарки и възможност за адекватна поддръжка, извършваща се с профилактични пръскания срещу хлебарки през определени времеви периоди.

Как можем да ви бъдем полезни в борбата за унищожаване на хлебарките?

IM Control е лицензирана фирма за професионално унищожаване на хлебарки и вредители, със специфичните за това препарати и апаратура. Нашия дългогодишен опит и познания върху биологията, навиците, размножаването и миграцията на хлебарките, гарантират ефикасността на борбата с тях.

Начините за борба с хлебарки и други насекоми са целево произведени силни отрови за унищожаване на хлебарки. Пръсканията срещу хлебарки са най-ефикасни като защита, когато се извършват профилактично, със смяна на препаратите през определен период за избягване образуването на резистентност към отровата.

Обработката срещу хлебарки във вашите помещения се извършва чрез безболезнения метод на точкуване, позволяващ спокойното и ежедневно осъществяване на работния ви процес, дори ако имате ресторант. Отровите се поставят с точкуване чрез пистолети, което позволява на кухнята да работи пълноценно и безвредно, без прекъсване на ежедневната производствена дейност.

Препаратите, с които пръскаме срещу хлебарки гарантират не само унищожението на хлебарките, те убиват и други вредители - мравките .

I.M. Control е оторизирана да извършва ДДД (дезинфекция, дезинсекция, дератизация) - обработки в:

 • дома, офиси, хотели, производствени цехове, заведения за обществено хранене, както и във всички места с обществено предназначение.
 • мащабни обработки срещу вредни насекоми и акари на тревни площи, паркове и места за отдих.

Използваме многостранен подход в борба срещу вредители с умения за компетентна преценка за локалния проблем.

Разполагаме с висококвалифициран персонал, с придобита правоспособност по изискванията на МЗ, РИОКОЗ /ХЕИ/ и НЦЗПБ (Национален Център по Заразни и Паразитни Болести) . Многогодишния ни опит в професионалната борба с вредителите, е гаранция за точната ни диагностика, избора на правилния метод и препарат за вашия случай.

Препарати срещу хлебарки. Протокол за ДДД. Видове третиране против хлебарки.

Ангажирайки се професионално с вашия случай, ние ви даваме съвети и насоки за ефективна борба и превенция с вредителите, а при желание за съвместна дейност, предлагаме абонаментен договор за профилактична превантивна дейност.

Препаратите, които употребяваме срещу хлебарки, се ползват само от упълномощени лица, оторизирани за дейността професионално унищожаване на вредители и са специализирани за професионална употреба, с одобрение от Министерството на Здравеопазването. Препаратите са напълно безвредни за хората, животните и околната среда. Съобразени са с изискванията на Европейския Съюз /EC/, МЗ, ДВСК и РИОКОЗ /ХЕИ/. Те убиват моментално наличните хлебарки - унищожават окончателно живите форми и яйцата им и са с дълго остатъчно действие за превенция срещу хлебарки.

След третирането срещу хлебарки на обекта ви, издаваме ПРОТОКОЛ за ДДД - ОБРАБОТКА /ТРЕТИРАНЕ/, съгласно изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, съобразно Наредба №3 на Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и фактура за извършената услуга.

Вече знаете как можем да бъдем полезни. Ако сте решили да се отървете от нашествието на хлебарки, можете да го направите още днес. Оставете ги на нас.

Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна.


Знаете ли, че ...

 • Ако видите една хлебарка в помещението, това означава, че около вас има стотици. А може би дори хиляди хлебарки - в канализацията, по електрическите мрежи, по дупките и под пода ви.
 • Хлебарките са били на Земята преди нас и е много вероятно да ни надживеят. Открити са вкаменелости на хлебарки от преди 400 милиона години. Те са оцелели до наши дни, без да променят анатомичното си устройство.
 • Добра идея е преди преместване да правите третиране против хлебарки. Яйцата на хлебарката са микроскопични, а тя ги снася навсякъде, като особено любими са й кашоните, тъй като се храни с целулоза. Независимо дали са стари или нови, кашоните могат да вкарат в дома ви милиони яйца на хлебарки.
 • Хлебарките са нощни насекоми. Те не обичат осветление и излизат да се хранят вечер, след като загасите лампите. Излезе ли хлебарка все пак навън през деня, това е признак, че семейството около помещението се увеличава сериозно и не може да намери храна за всички през предпочитаното нощно време.
  Изключение в светлолюбивостта проявява Азиатската хлебарка. Тя се привлича от светлината като пеперудата и молеца.
 • Хлебарките са създадени да бъдат летящи насекоми. Еволюцията е улеснила хората, премахвайки крилата им. Останали са само някои видове (но не в България), които все още летят.
 • Във века на компютрите, хлебарки живеят не само в канализацията. Топлината от електроуредите ги привлича и те се развъждат в канали на кабели, електрически контакти и СОТ инсталации. Може да намерите хлебарки и яйцата им дори в уж добре затворени електрически уреди. Хлебарките са една от причините за възникване на къси съединения в дома.
 • Хлебарката е толкова вредно и опасно създание, с пренасянето си на редица заболявания, че човек си е създал генетична погнуса си към нея, която се предава и през поколенията. Точно както към жилещите насекоми, въшките и змиите.
 • Всички хлебарки проявяват социално поведение, живеят на колонии и вземат групови решения, според числеността си. В изследване, група от 50 хлебарки се пуска в три убежища, всяко с места за 40 индивида. Хлебарките автоматично се подредили в двете места по 25 хлебарки, а третото оставили празно. Експериментаторите променили убежищата и оставили в тях места за 80 хлебарки. Хлебарките се събрали накуп заедно. А как хлебарките решават да излязат на тъмно? Определят интензивността на светлината, а после преценяват колко от събратята хлебарки са вече на тъмното място.
 • Учените от университета в Тохоку откриват, че социалната дружелюбност на хлебарките една към друга се повишава при консумиране на сладка храна, с аромат на ванилия и мента. Това дава тема за размисъл по избора на сладкиши, ако имате хлебарки за съседи.
 • Хлебарките са големи по размер насекоми, особено някои видове. Най-голямата в света е Австралийската ровеща гигантска хлебарка, стигаща до 9 см. дължина и 30 грама тежест. Сравними по размери са Централно-американските гигантски хлебарки, които са с подобна дължина, но не са толкова тежки.
 • Хлебарките са сред най-издържливите насекоми на планетата, могат да останат активни цял месец без храна или да оцелеят на ограничени ресурси, като лепило от гърба на пощенски марки. Те могат да стоят без въздух в продължение на 45 минути, като дори забавят жизнената си дейност. В целеви експеримент, хлебарките са били в състояние да се възстановят след половин часово пълно удавяне във вода.
 • Пословична е издържливостта на хлебарките на радиация, водеща до тезата, че ще ни наследят, ако избухне атомна война. Все пак хлебарките не са изключение и се увреждат от радиацията. Макар и много голяма, сравнена с гръбначните животни, издържливостта на хлебарките от радиация е много по-ниска, сравнена с устойчивостта на плодовата мушичка, която е шампионът сред насекомите.
 • Способността на хлебарките да издържат на радиация по-добре от хората се крие в клетъчния цикъл. Клетките са най-уязвими от радиация в процеса на клетъчно деление. При хлебарката те се делят еднократно, при смяна на обвивката (веднъж седмично за млади хлебарки). Не всички хлебарки сменят обвивките си по едно и също време и повечето биха останали незасегнати от острото разпръскване на радиацията. Все пак радиоактивните отлагания ще са вредни за тях.
 • Съществуват редица паразити, прехранващи се с хлебарки, но малко от тях са ефективни за билогичен контрол. Най-ефективните насекомоядни са вид оси от семейството на Evaniidae, тъй като консумират яйцата им, а други оси пък унищожават и възрастните форми. Може би най-ефикасна срещу хлебарките е къщната стоножка, въпреки че доста стопани уместно биха сметнали самата стоножка за нежелателна в дома си.
 • Някои ранни надписи споменават употреба на хлебарки в медицината. Пенданиус Диоскоридес (1в.), Камал Aл-Дин Ал-Дамири и Абу Ханифа Ад-Дайнури (9в.) предлагат поотделно лекарства, извлечени от хлебарки с масло или варене. В списъка за лечение с отвари от хлебарки са ред заболявания: болки в ушите, открити рани, дори гинекологични болежки.
 • Доказано е, че хлебарките предизвикват алергични реакции при хората и са преки причинители на астматични пристъпи. Причината за това е вид протеин в организма на хлебарките, наречен тропомиозин.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page и др.Хлебарки  > Насекоми  > Вредители

Хлебарки, начало ^

КАЛЕНДАРХлебарки - новини

ДДД - телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

ХЛЕБАРКИ ХЛЕБАРКА унищожаване на хлебарки борба с хлебарки пръскане срещу хлебарки третиране против хлебарки фирми за унищожаване на хлебарки фирма
Латиница: hlebarki hlebarka firma uni6tojavane praskane ubivane borba
Фонетика: Ако сте написали n.e/d,ur или n.e/d,ud може би търсите хлебарки или хлебарка

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор