Унищожаване на акари и кърлежи. ДДД обработки на площи срещу кърлежите.
I.M. CONTROL
ИНСЕКТА МИЛАНОВИ КОНТРОЛ

Хлебарки - унищожаване - телефон  Тел. Ο885 873400
безплатна консултация

ДДД. МЕНЮ.
Вредители - видове. Галерия. Справочник.
Унищожаване на хлебарки, бълхи и др. вредители. Унищожаване на насекоми.Третиране срещу насекоми - дезинсекция.
Хлебарки - борба с хлебарки, унищожаване. Пръскане против хлебарки.
Унищожаване на бълхи - третиране.
Борба срещу жилещи насекоми - оси, пчели, стършели и др.
Убиване на оси - пръскане. Третиране на гнезда на оси.
Изтребване на стършели. Пчели - унищожаване, борба.
Премахване на мравки. Третиране. Видове мравки.
Унищожаване на акари. Паяци. Видове акари.
Унищожаване на кърлежи. Борба срещу кърлежите. Третиране на площи срещу кърлежи. Дезакаризация.
Молци - третиране. Унищожаване на молци и гнезда на молци.
Дървеници. Борба срещу дървениците. Третиране против дървеници.
Комари - борба с комарите. Третиране против комари, пръскане.
Въшки - третиране на въшките и на засегнатите площи срещу пренасяне на въшки.
Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Пръскане срещу мухи.
Борба с гризачите. Дератизация.
Унищожаване на мишки. Борба с мишките и с техните колонии.
Борба с плъхове. Унищожаване на плъховете.
Къртици. Отстраняване на къртиците.
Борба с други гризачи - cъсели, сънливци.cъсели, сънливци.
Услуги - специализирани.
- дезинфекция
- дезинсекция
- дератизация
- дезакаризация
- други услуги
 
Цени
Контакти

Телефон IM CONTROL
Инсекта Миланови

0885 873400 - консултация
0888 537017 - абонамент


Унищожаване на хлебарки - имейл на фирма IM Control  email:
insecta.milanovi@gmail.com

Акари и кърлежи, дезакаризация  > Насекоми  > Вредители

Акари. Унищожаване на акари и кърлежи - дезакаризация.

Снимки на акари

Акари - унищожаване на акари и кърлежи. Борба срещу акарите. Третиране на площи срещу кърлежи и акари - дезакаризация. Услуги - ДДД обработки.

IM Control e лицензирана да извършва услуги по професионално унищожаване на акари, кърлежи, както и на други вредители.

Акарите, наред с кърлежите, са едни от най-разнообразните и успешни като вид насекоми от групата на безгръбначните. Тяхното разпространение включва обширна гама от разнообразни местообитания, а поради малкия си размер (повечето от тях са микроскопични), акарите съществуват около нас напълно незабелязано.

Множеството от акарите живеят свободно в почвата или водата, но някои от тях паразитират върху растения или животни. Има видове акари, които пък се хранят с мухъл. Един от най-известните видове в рода е праховият акар.

Най-разпространените сред акарите вредители са паякообразните акари, жълтият акар, както и паяжиновият акар. Съществуват акари, които атакуват животните, като напр. акарът, който причинява краста, настанявайки се под кожата на приемника си. Други акари живеят в близост до окосмените фоликули на бозайниците, включително и на хората, а дори и вътре в тях.

Паразитни акари има дори по насекомите. Някои акари, например, живеят в тялото или в трахеята на медоносните пчели. Видовете акари, свързани с пчеларството, са стотици. Тези акари са най-слабо познати сред вида си. В описанията и класификациите им се усеща сериозна липса. Някои учени смятат, че тези акари са паразити, а други ги считат за полезни, симбиотични създания.

Научната дисциплина, посветена на изучаването на кърлежите и акарите се нарича акарология. Съществуват повече от 45 000 вида описани акари. Учените казват, че досега човечеството е открило едва 5% от общото, родово разнообразие на акара. Счита се също, че семейството на акарите датира още от преди 400 милиона години.

Акарите предизвикват няколко форми на алергични заболявания, включително сенна хрема, астма и екзема, стигаща до атопичен дерматит. Техните червейчета обитават топли и влажни места, като човешките легла са изключително привлекателно място за настаняването им. Вдишването на акарите по време на сън, излага човешкия организъм на антигени, които могат да предизвикат в него реакция на свръхчувствителност, а един от най-тежките причинители на прахови алергени, е праховия кърлеж (акар).

Акарите са устойчиви и силни създания, имайки предвид незначителната телесна маса, с която разполагат. Тропическият акар Archegozetes longisetosus е признат за едно от най-силните създания в света. Неговата маса е едва 100 μg. Този акар обаче може да повдигне тежест, която е над 1182 пъти собственото му тегло.

Кърлежът е малко паякообразно насекомо от раздела на акарите. Има различни видове кърлежи, но голямата част от тях са кръвосмучещи. Паразитните кърлежи се хранят с кръвта на животни и хора.

Според редица изследвания, кърлежите са едни от най-издържливите паразити. Нахранили се веднъж, кравешките кърлежи могат гладуват пет години. Истински шампион в гладуването между животните обаче е кучешкия кърлеж - той може да издържи седем години в очакване на храна. В резултат кърлежът може да стои търпеливо близо до приемника си, готов за подходящия момент.

Как можем да ви бъдем полезни в борбата с акарите? Услуги по дезакаризация - ДДД обработки срещу кърлежи.

IM Control е лицензирана фирма за професионално унищожаване на вредители, кърлежи и акари, със специфичните за това препарати и апаратура. Нашият дългогодишен опит и познания върху биологията, навиците, размножаването и миграцията на вредителите, гарантират ефикасността на борбата с тях.

Начините за борба с кърлежите и другите акари са целево произведени силни отрови за унищожаване на кърлежи. Те убиват моментално кърлежите - унищожават окончателно техните живи форми и яйцата им и са с дълго остатъчно действие за превенция срещу кърлежи. Отстраняването на кърлежите от районите около дома ви се извършва чрез пръскане с професионална техника на площите, които сме диагностицирали като огнищни. Преди дезакаризацията, нашите специалисти установяват на място биотопите на кърлежи, които подлежат на дезакаризация.

Препаратите, с които пръскаме срещу кърлежи се ползват само от упълномощени лица, оторизирани за дейността професионално унищожаване на вредители и са специализирани за професионална употреба, с одобрение от Министерството на Здравеопазването. Препаратите са напълно безвредни за хората, животните и околната среда. Съобразени са с изискванията на Европейския Съюз /EC/, МЗ, ДВСК и РИОКОЗ /ХЕИ/.

I.M. Control е оторизирана да извършва услуги по ДДД (дезинфекция, дезинсекция, дератизация) - обработки в:

 • дома, офиси, хотели, производствени цехове, заведения за обществено хранене, както и във всички места с обществено предназначение.
 • мащабни обработки срещу вредни насекоми и акари на тревни площи, паркове и места за отдих.

Използваме многостранен подход в борба срещу вредители с умения за компетентна преценка за локалния проблем.

Разполагаме с висококвалифициран персонал, с придобита правоспособност по изискванията на МЗ, РИОКОЗ /ХЕИ/ и НЦЗПБ (Национален Център по Заразни и Паразитни Болести). Многогодишния ни опит в професионалната борба с вредителите, е гаранция за точната ни диагностика, избора на правилния метод и препарат за вашия случай.

Ангажирайки се професионално с вашия случай, ние ви даваме съвети и насоки за ефективна борба и превенция с вредителите, а при желание за съвместна дейност, предлагаме абонаментен договор за профилактична превантивна дейност.

След третирането срещу вредители на обекта ви, издаваме ПРОТОКОЛ за ДДД - ОБРАБОТКА /ТРЕТИРАНЕ/, съгласно изискванията на РИОКОЗ /ХЕИ/ и ДВСК, съобразно Наредба №3 на Министерството на Здравеопазването (чл.18, приложение №4, ДВ - бр.12) и фактура за извършената услуга.


Вече знаете как можем да бъдем полезни. Ако сте решили да се отървете от нашествието на вредители, можете да го направите още днес. Оставете ги на нас.

Работим стриктно, без отлагане и реагираме своевременно. Приемаме поръчки на територията на цялата страна.


Знаете ли, че ...

 • Болестите, пренасяни от кърлежи са: лаймската болест, марсилската треска, кримска хеморагична треска, кърлежов енцефалит, Ку-треската и туларемията. Над 9 вида кърлежи могат да пренасят чума и други тежки зарази.
 • В 12 грама прах живеят около 42000 акари (кърлежи). В помещение с размер 150 кв. м. се натрупва за една година 20 кг. прах, в който живеят около 15 разновидности на такива акари. Тези кърлежи не са човешки паразити, но продуктите на тяхното жизнено съществуване често предизвикват алергия.
 • Опасно е, ако смачкате кърлежа по време на или след отстраняването му. Пренасянето на заразата върху човека може да стане не само при ухапване от насекомото, но и при попадане на субстанция от инфектирания кърлеж върху човешките конюктиви или върху наранена кожа.
 • Към разред кърлежи принадлежи и т. нар. сърбежен акар, които причинява житна треска (или житна краста). Намира се масово в складираните в хамбарите жито и ечемик. Напада и хората, предизвиквайки споменатото заболяване.
 • Някои видове кърлежи или акари живеят в складираните храни - брашно, зърнени храни, сушени плодове, старо сирене и кашкавал. Те не само повреждат хранителните продукти, но ако попаднат върху кожата или бъдат погълнати, предизвикват болестни състояния. Приетите с храната кърлежи предизвикват преходни диарии. Друг вид акари причиняват крастата у човека и животните.

Цитирани източници и снимки:
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page и др.Акари и кърлежи, дезакаризация  > Насекоми  > Вредители

Акари, начало ^

КАЛЕНДАРАкари - новини

Хлебарки - телефони за контакт  IM CONTROL
Инсекта Миланови

Ο885 873 400
Ο888 537 017

Етикети:

АКАРИ АКАР унищожаване на акари борба третиране против акари фирми дезакаризация фирма
Латиница: akari akar firma uni6tojavane praskane ubivane borba
Фонетика: Ако сте написали dud,r или dud, може би търсите акари или акар

Valid XHTML 1.0 Transitional

Вредители - видове. Галерия. Справочник.Вредители :: Хлебарки - убиване. Борба с хлебарки. Хлебарки :: Бълхи - третиране. Бълхи :: Оси и жилещи насекоми. Оси :: Стършели, пчели и жилещи насекоми. Стършели :: Пръскане срещу мравки. Мравки :: Унищожаване и борба с кърлежите. Кърлежи :: Молци - третиране. Молци :: Дървеници - премахване. Дървеници :: Комари - борба с комарите. Комари :: Въшки - обезпаразитяване. Дезинсекция. Въшки :: Мухи - борба срещу мухите, унищожаване. Мухи :: Борба с мишките и техните колонии. Мишки :: Борба с плъхове. Дератизация. Плъхове :: Борба с къртиците. Фумигация. Къртици :: Знаете ли,че ...  Любопитно :: Услугите, които Ви предлагаме. ДДД обработки. Услуги :: Нашите координати.  Контакти

Инсекта Миланови - гр. София  |  Телефон: 0885 873 400 - консултация; 0888 537 017 - абонаментни договори  |  Еmail: insecta.milanovi@gmail.com

Copyright: IM Control ©  2009-2011 г.  ::   Инсекта Миланови Контрол ©   Всички права запазени!   ::  Условия за ползване  ::   www.ddd-control.eu  ::  ::  Карта на сайта

Криейтив Комънс договор